Slaptas naikintuvas J-20 perima „užsienio lėktuvą“. Skelbiamas dramatiškas video  ()

Kinijos gynybos ministerijos propagandiniame vaizdo įraše rodomas naikintuvų, perimančių „užsienio“ karinius lėktuvus Kinijos Liaudies Respublikos oro erdvėje, darbas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos karinių oro pajėgų įkūrimo 74-ųjų metinių išvakarėse Kinijos gynybos ministerija lapkričio 10 dieną paskelbė propagandinį vaizdo įrašą su slapto naikintuvo J-20 kovinio darbo filmuota medžiaga. Kaip pranešė „Global Times“ stebėtojai, vaizdo įraše taip pat matomas raketos paleidimas ir „svetimų“ karinių lėktuvų perėmimo ir paleidimo procedūra.

Filmuotoje medžiagoje J-20 paleidžia raketą „oras-oras“, raketa greitai palieka regėjimo lauką, palikdama už savęs dūmų pėdsaką.

Taip pat buvo parodytos Kinijos oro pajėgų priemonės priešo orlaivių invazijos atveju – tai radijo įspėjimas, perspėjimo manevrai ir infraraudonųjų spindulių įspėjimas.

Pirmasis žingsnis – žodinis radijo įspėjimas apie artėjantį užsienio karinį orlaivį, kuriame Kinijos pilotai prisipažįsta kaip PLA oro pajėgos ir prašo užsienio karinio lėktuvo palikti teritoriją.

Tuo pačiu metu Kinijos pilotai atlieka vizualinius perspėjimo manevrus, įskaitant sparnų „plakimą“ ir ginklų demonstravimą po sparnais.

„Tai gana diskretiškas jėgos demonstravimo būdas, kuris taip pat yra profesionalus būdas, plačiai naudojamas visame pasaulyje“, – vaizdo įrašą komentavo karo ekspertas Zhangas Xuefengas.

 

Anot jo, infraraudonųjų spindulių raketų paleidimas iš tam tikro atstumo nėra mirtinas, o reiškia aiškų įspėjamąjį signalą. Dėl to, kaip matyti iš filmuotos medžiagos, „užsienio kariniai lėktuvai“ paliko teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()