Tokio drono dar nematėte! Unikalusis „Transwing“. Efektingas video  (3)

Drone sujungtos lėktuvo ir VTOL savybės, išgaunant išskirtinį skrydžio laiką ir keliamąją galią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pterodynamics“ išsiuntė savo „Transwing“ droną į jūrą kartu su JAV kariniu jūrų laivynu. Apie tai praneša „New Atlas“.

„Transwing“ yra kreiserinis sklandytuvas su galimybe persijungti į eVTOL (elektrinis vertikalus kilimas ir tūpimas) režimą. Bandymų metu dronas pademonstravo, kad gali visiškai autonomiškai nusileisti ant judančių taikinių, pavyzdžiui, sunkvežimio galo.

Jo dvikampiai sulankstomi sparnai suteikia išskirtinį skrydžio diapazoną ir keliamąją galią. Keturi sraigtai, išsidėstę per visą sparnų ilgį, yra fiksuojami, o sulenkus sparnus jie iš visiškai horizontalios padėties pasisuka į vertikalią aukštyn. Tai sukuria kompaktiškumą ant žemės, tačiau užtikrina didelį sparnų plotį ore.

Dėl pasvirusių elektrinių ir konstrukcijų papildomo svorio trūkumo „Transwing“ yra lengvas ir efektyvus. Lėktuvą lengva valdyti, jį galima supakuoti transportavimui. Jis taip pat gali skristi dviem propeleriais, kad būtų dar didesnis efektyvumas ir nuotolis.

JAV karinis jūrų laivynas suinteresuotas naudoti „Transwing“ autonominiam krovinių pristatymui iš laivo į krantą. Bandymu metu atlikti devyni savarankiški paleidimai ir pakilimai iš USNS Burlington denio, kuris plaukė netoli Key West (Florida). Tai suteikė vertingų duomenų apie drono sistemos veikimą.

 

„Pterodynamics“ sukūrė kelis prototipus, šiuo metu bandomas X-P4 su 4 m sparnų ilgiu. Jis gali pakelti 6,8 kg naudingosios apkrovos, pasiekti 111 km per valandą kreiserinį greitį. Maksimalus greitis 185 km/val.

Artimiausiu metu bendrovė planuoja pradėti gaminti naujus modelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai (3)