„Tai ne Muskas. Tai Lenkija!“ Sensacinga žinia. Neįtikėtina, ką tyliai padarė lenkai  (3)

Rusijos propagandistai nuliūdę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putino propagandistai nuliūdo dėl to, kad Ukraina naudojasi itin veiksmingomis žvalgybos priemonėmis, padedančiomis jai smogti Rusijos kariuomenei.

Rusijos karo ekspertai nuolat skundžiasi, kad Ukraina turi aukštos kokybės žvalgybinių dronų, kurie fiksuoja visus Rusijos kariuomenės judesius ir manevrus ir padeda jai suduoti skaudžius smūgius. „Štai mūsų kolonos stovi, ir jos yra visiškai stebimos, o paskui pradeda jas apšaudyti. Priešo techninės žvalgybos priemonės, tiesiai šviesiai tariant, yra aukščiausio lygio“, – pripažino Rusijos karo analitikas.

Tokių itin efektyvių dronų Ukraina nuolat gauna iš sąjungininkų. Tarp jų vienas kokybiškiausių, Ukrainos kariškių teigimu, yra lenkų dronas „Fly Eye“. Šis dronas veikia gana unikaliais dažniais, kurių nenaudoja jokie kiti bepiločiai orlaiviai Ukrainoje.

Denysas Kazanskis, žurnalistas ir politikos-karo apžvalgininkas, apie tai papasakojo savo „YouTube“ kanale.

„Lenkai mums tikrai labai padeda“, – priminė ekspertas. 

Kartu svarbu pažymėti, kad Lenkija perduoda ne tik bepiločius orlaivius. Ši šalis yra viena iš lyderių pagal pagalbą Ukrainai. Kylio pasaulio ekonomikos instituto skaičiavimais, Lenkija jau išleido daugiau nei 3 proc. savo BVP, kad padėtų Ukrainai. Visų pirma ji ukrainiečiams perdavė 320 tankų ir 14 lėktuvų Mig-29, taip pat maždaug pusę visų Ukrainos kariuomenės naudojamų sistemų „Starlink“.

 

 

„Juos davė ne Elonas Muskas, už juos sumokėjo ir juos Ukrainai perdavė Lenkija. Deja, ne visi apie tai žino“, – pabrėžė Kazanskis.

Ukrainiečiams aktyviai padeda ne tik Lenkijos valstybė, bet ir Lenkijos pilietinė visuomenė, kuri iš viso surinko ir Ukrainai pervedė apie 10 mlrd. zlotų. Tai yra apie 2,5 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(364)
(9)
(355)

Komentarai (3)