„Jau puola ne tik šarvuočiai!“ Pragaras prie Dniepro. Puolimą pradėjo Ukrainos oro pajėgos  ()

Z-kanalai skelbia apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naujoves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Z-kanalai tikina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Chersono srityje pradėjo aktyviai naudoti kovinę aviaciją – sraigtasparnius.

Ukrainiečių sraigtasparniai skraido itin mažame aukštyje ir smogia į priešo pozicijas kairiajame krante Chersono srityje. Lygiai tokia pati taktika buvo naudojama per kontrpuolimą Robotynės srityje.

Rusijos karo korespondentai yra rimtai susirūpinę dėl padėties šiame fronto ruože, nes neseniai kairiajame krante buvo pastebėti ukrainiečių šarvuočiai, o dabar danguje pasirodė ir sraigtasparniai, pranešė kanalas „Ukraina 365“.

Tuo tarpu ISW analitikai praneša, kad kairiajame Chersono krante Ukrainos ginkluotosios pajėgos susiduria su rusų daliniais iš 22-ojo armijos korpuso, 70-ojo motorizuotojo diviziono ir 177-ojo jūrų pėstininkų Kaspijos flotilės pulko.

Be to, Z-kanalai rašo, kad ne taip seniai iš tų dalinių, kurie veikė Chersono kryptimi, buvo suformuota 18-oji armija. Tačiau okupantai iš 177-ojo jūrų pėstininkų pulko ilgą laiką kovėsi Zaporižios kryptimi ir patyrė didelių nuostolių.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad Chersono srityje yra keletas 7-osios oro desanto divizijos dalinių, nors pagrindinė jų dalis yra Zaporižios kryptimi. Ukrainos karo korespondentas Mašovecas sakė, kad Piščankos ir Poimos rajone yra 7-ojo oro desantininkų diviziono 171-ojo bataliono okupantų.

 

Okupantai iš 49-osios armijos, ilgą laiką buvę Chersone ir regione, dabar yra Donecko ir Zaporižios sričių pasienyje.

ISW analitikai įsitikinę, kad šiuo metu Rusijos gynybos ministerija paprasčiausiai neturi rezervo perkelti pastiprinimą į šį fronto ruožą. Jei dalis dalinių iš Zaporižios krypties bus perkelta, pats frontas ten gali žlugti. Be to, Rusijos gynybos ministerija toliau kaupia pajėgas Avdijivkai užimti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(6)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: