Pasaulis to dar nematė. Į dienos šviesą kyla naujausias Rusijos superginklas – „Checkmate“  (5)

„Rostec“ teigimu, rusiški orlaiviai buvo pritaikyti potencialiems klientams, siekiant pagerinti konkurencingumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybinė korporacija „Rostec“ paskelbė pradėjusi ruoštis pradėti naikintuvų Su-75 „Checkmate“ gamybą. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Tarptautinės aviacijos parodos „Dubai Airshow 2023“ išvakarėse Rusijos Federacija paskelbė pradėjusi pasirengimą gaminti pirmuosius naikintuvų Su-75 pavyzdžius. Jie vadinami 5 kartos lėktuvais. Teigiama, kad po naikintuvo pristatymo 2021 metais „Rostec“ pradėjo rinkti atsiliepimus iš potencialių klientų. Todėl kai kurie orlaivio elementai buvo perdaryti.

„Tai ženkliai padidino vietinio vienmotorio orlaivio konkurencingumą ir komercinį patrauklumą, taip pat pašalino techninę riziką jį kuriant. Šiandien gamyklai buvo perduota projektinė dokumentacija, pradėta ruoštis pirmųjų pavyzdžių gamybai“, – tvirtina kūrėjai.

Taip pat Rusijos Federacijos vicepremjeras Denisas Manturovas teigia, kad Su-75 susidomėjo klientai iš užsienio, todėl projekte atlikti pakeitimai, siekiant pritaikyti jį potencialaus užsakovo poreikiams.

 

Su-75 yra Rusijos naikintuvas, kuris yra 5 kartos orlaivis. Jo naudingasis svoris yra daugiau nei 7 tonos. Teigiama, kad lėktuvas vienu metu galės sunaikinti iki 6 taikinių. Lėktuvo nuotolis yra 3000 kilometrų. Pirmoji partija turėtų būti pagaminta 2026 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(106)
(-87)

Komentarai (5)