Pirmą kartą istorijoje. Net nebuvo palikęs statyklos. Ką sunaikino Ukraina  ()

Kalbama apie raketų korvetę „Askold“, kurią teks restauruoti beveik „nuo nulio“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešoje erdvėje pasirodė nuotraukos, kurios patvirtina faktą, kad projekto 22800 Karakurt klasės raketų korvetė „Askold“ buvo suniokota per „Zaliv“ statyklos ataką laikinai užimtoje Kerčėje.

Šiose nuotraukose taip pat matyti, kad laivas, nors ir išliko vandens paviršiuje, patyrė kritiškų labai svarbių elementų apgadinimų, po kurių rusai savo korvetę turės perstatyti iš naujo. Ir taip Ukraina tuo pat metu tapo pirmąja istorijoje, sunaikinusia priešo raketų laivą, kuris net neišplaukė iš statyklos ir nebuvo paskirtas į Rusijos laivyną.

Raketos SCALP-EG pataikė į centrinę korvetės „Askold“ korpuso dalį, kur buvo pastatyti 8 vertikalūs paleidimo įrenginiai, skirti paleisti sparnuotąsias raketas „Kalibr“ ir (arba) P-800 „Oniks“. Tai yra, šis sėkmingas smūgis sunaikino pagrindinę šio laivo ginklų sistemą.

Be to, sprendžiant iš išorinės žalos pobūdžio, greičiausiai rusams teks išmesti didžiąją dalį (jei ne visą) laivo valdymo įrangą.

O atsižvelgiant į tai, kad Karakurt klasės korvečių dyzeliniai varikliai taip pat yra korpuso centre esančiame skyriuje, mažai tikėtina, kad šio laivo jėgainė apskritai išlaikė savo funkcionalumą.

 

Mažai tikėtina, kad rusai susitaikys su galimybe prarasti naują raketų korvetę, kuri turėjo pradėti tarnybą Juodosios jūros laivyne 2023 metų gruodį, todėl bent jau gali paskelbti apie ketinimą atkurti laivą. Tačiau čia priešas tiesiogine to žodžio prasme turės atstatyti laivą „nuo nulio“, nes su nukentėjusia jėgaine, borto valdymo įranga ir pagrindine ginklų sistema šis apgadintas laivas tėra metalo laužo rinkinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()