Netikėtas pareiškimas. NATO mokymai nepadeda. „Mes tik stebime. Kaip Pirmajame pasauliniame kare“  (1)

Kariai pasakojo apie situaciją Kupjansko srityje ir karo ypatumus regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Kupjansko srityje yra viena karščiausių fronto linijoje. Tačiau abiejų pusių dronų naudojimas ir Rusijos gynybos linijų stiprinimas reiškia, kad reikšmingo proveržio tikimybė yra maža, todėl vyksta apkasų karas.

Ukrainos kariai „Times“ pasakojo apie situaciją Kupjansko srityje ir karo ypatumus regione.

„Mes matome viską, ką jie bando pulti, visus jų manevrus. Ir jie daro tą patį. Kiekvienas kiekvieno kario judesys yra matomas ir viską galima nuspėti“, - „The Times“ sakė 32-osios Ukrainos brigados bataliono vadas Dmitrijus Berlimas.

Paklaustas, kokia forma dabar vyksta karas, jis atsakė: „Apkasų karas. Visi gilinasi (vis labiau įsikasa - red.). Kaip Pirmajame pasauliniame kare“.

Kariškis pastebėjo, kad kariuomenėje trūksta žmonių. „Neturime pakankamai žmonių, o mūsų pastiprinimo kokybė kaskart prastėja... Vidutinis kario amžius mano batalione yra 45 metai“, – sakė jis.

Kartu jis pabrėžė, kad Vakarų ginklai atkeliavo per vėlai ir dabar vargu ar labai pakeis situaciją. Nes tuo metu, kai amerikiečių ir vokiečių tankai atvyko į Ukrainą, rusai buvo smarkiai užminavę teritoriją, todėl tankai neatliko tokio vaidmens, kokio tikėtąsi.

„Mūsų tankų proveržis dabar yra kažkas iš mokslinės fantastikos srities“, – sakė bataliono štabo viršininkas Mychailo Lysenko.

 

Abu kariai teigė, kad prieš kontrpuolimą dalyvavo NATO mokymuose, tačiau beveik nė viena jų išmokta taktika prieš didžiules Rusijos pajėgas nebuvo veiksminga.

„Pagrindinis principas, kurio mus mokė, yra toks: norint iškviesti artileriją, minosvaidžius, lėktuvus ir sunaikinti priešą, reikia jį pamatyti anksčiau, nei jis tave pamatys... Tai neįmanoma. Čia priešas žino, kur tu sėdi... Jūs žinote, kur sėdi priešas. Mes tik stebime vienas kitą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: