Niekam nereikalingas. Žlunga Rusijos norai prakišti Su-35. Kas vyksta  ()

Ir tai anaiptol ne pirma šio Rusijos lėktuvo eksporto nesėkmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Artimuosiuose Rytuose aktyviai reklamuoja naikintuvą Su-35, tačiau nuo 2021 metų neturėjo jokių ryšių su Jungtiniais Arabų Emyratais dėl tokių lėktuvų tiekimo.

Tai teigia TASS naujienų šaltinis, remdamasis valstybinės įmonės „Rosoboronexport“ vadovo Aleksandro Michejevo pareiškimu tarptautinės parodos „Dubai Airshow 2023“ metu.

Tuo pat metu Rusijos Federacijos propagandistai netgi pateikia visą „Rosoboronexport“ vadovo citatą, ir tai labai parodo, kaip rusai dabar gali bandyti „suminkštinti“ savo ginklų reputaciją, kuri suteršta mūšio lauke per plataus masto invaziją į Ukrainą.

„Su-35 naikintuvai pasirodė esą labai veiksmingi aviacijos kompleksai tikroje kovoje, rimtų EW ir priešlėktuvinių sistemų atsakomųjų priemonių sąlygomis.

Mes diskutuojame apie bendradarbiavimą su daugeliu partnerių dėl plataus gaminių asortimento, įskaitant Su-35. Šiuos lėktuvus aktyviai reklamuojame pasaulinėje rinkoje, Artimųjų Rytų šalyse, lanksčiai prisitaikydami prie potencialių klientų pageidavimų. Tuo pačiu metu, po 2021 m., neturėjome jokio ryšio su JAE“.

Iš šių žodžių darytina išvada, kad šiame etape rusai greičiau pripažino savo Su-35S eksporto nesėkmę. Be Rusijos Federacijos tokius orlaivius naudoja tik Kinija (24 vnt.) ir, tiesą sakant, Iranas (pirmajame etape tiekimo potencialas – iki 24 lėktuvų). Tuo pačiu metu šalių, kurios iš pradžių domėjosi Su-35, o vėliau persigalvojo dėl jo pirkimo, sąrašas jau yra gana platus.

 

Pirmiausia galime prisiminti tą patį Egiptą, kuris iš pradžių 2018 m. užsakė 24 Su-35SE pagal 2 milijardų dolerių vertės sutartį, tačiau paskutinę akimirką atsisakė pirkimo.

Todėl greičiausiai būtent „egiptiečių“ Su-35 rusai perkelia į Iraną. Tuo pačiu metu, 2022 m. sausį, Alžyras netikėtai apsigalvojo pirkti tokio tipo naikintuvus, o kitą mėnesį, 2022 m. vasarį, tą patį padarė Indonezija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(4)
(44)

Komentarai ()