„...pasklido ir susprogdino tai, kas mūsų laukė tunelyje...“ Skelbiamas košmaras. Smogė dar neregėtu ginklu  ()

IDF naudoja naujas technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IDF susprogdino tunelį, esantį po ligonine šiauriniame Gazos ruože, panaudodami sprogstamąjį gelį. Tai pranešė britų laikraštis „Telegraph“.

Remiantis pranešimu, kuris, kaip teigė laikraštis, buvo pagrįstas tuo, ką Tze'elim bazėje žurnalistams pasakė IDF pareigūnas, sprogimas sukėlė stiprius dūmus, kurie kilo iš kelių taškų šalia kelio į Beit Hanouną. „Gelis pasklido ir susprogdino tai, kas mūsų laukė tunelyje“, – sakė pareigūnas.

Didžiulio Hamas tunelių tinklo visoje Gazoje sunaikinimas yra pagrindinė Gazos operacijos dalis. Kovodama su požeminėmis problemomis, IDF naudoja naujas technologijas, kurios dar ne visos buvo atskleistos visuomenei.

„Kūrybiškumas ir inovacijos yra reikalingi norint įveikti šio sudėtingo ir mirtino tinklo keliamus iššūkius“, – sakė pareigūnas.

Misijoms vykdyti IDF dažnai naudoja robotus ir nuotolines technologijas. IDF politika draudžia kareiviams įeiti į tunelius ir tiesiogiai kovoti su „Hamas“, nes „Hamas“ turi pranašumą: jie yra susipažinę su siauromis, tamsiomis ir prastai vėdinamomis perėjomis.

 

„Mes nenorime ten leistis, – pridūrė jis, – žinome, kad jie paliko mums ten daug minų ir spąstų“, – sakė Izraelio karininkas. IDF nurodė, kad iki šiol buvo sunaikinta apie 130 tunelių angų, tačiau nenurodė, kiek tunelių buvo užpulta. Pareigūno teigimu, sunku įvertinti, kiek tunelių buvo apgadinta, nes jie visi buvo sujungti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()