Publika apšalusi! Ką ore išdarinėja naujasis naikintuvas F-15QA (Video)  ()

Naikintuvu skridęs pilotas bandytojas Jasonas Dotteris sakė, kad dėl naujų variklių ir „fly-by-wire“ sistemos jam pavyko sukontroliuoti lėktuvą net esant mažam greičiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kataro naikintuvas F-15QA „Advanced Eagle“ per parodą „Dubai Airshow 2023“ (JAE) sulaukė publikos, stebėjusios parodomąjį mašinos skrydį lapkričio 15 d., susižavėjimo. Apie tai rašo „The War Zone“.

F-15QA pirmą kartą pakilo į dangų 2020 m. ir atliko manevrą stačiu kampu. Dabar su naujais F110-GE-129 varikliais lėktuvas parodė labiau stebinantį rezultatą.

F-15 kabinoje buvo du pilotai, dirbantys „Boeing“ – pilotas bandytojas Jasonas „Mongoose“ Dotteris ir ginklų sistemų operatorius Mike'as „Hodini“ Quintini. Jie parodė keletą akrobatinio skraidymo figūrų, stebinantys publiką naujomis modernizuoto lėktuvo galimybėmis.

Nemažai ekspertų pakomentavo parodomąjį F-15QA skrydį Dubajaus oro parodoje. Taigi aviacijos šou režisierius pastebėjo perkrovų lygį orlaivio manevravimo metu, kuris „avarinės situacijos“ metu siekia 12 G.

„Paprastai galima tikėtis, kad lėktuvas sulėtės vertikalaus perėjimo metu, tačiau, kaip matote, F-15QA pakilo tiesiai ir išlaikė tą pačią galią viso ciklo metu“, – pažymėjo jis.

 

„Boeing“ pilotas bandytojas Mattas Giese'as, paklaustas apie didžiausią lėktuvo atakos kampą, atsakė, kad jo tiesiog nėra.

Naujos naikintuvo galimybės atsirado kartu su pažangia orlaivio „fly-by-wire“ sistema, taip pat dėl ​​dviejų „General Electric F110-GE-129“ variklių galios – kiekvienas iš jų gali išvystyti apie 13 000 kg trauką.

Apibendrinant, stebėtojai pabrėžė, kad apskritai F-15QA demonstracija Dubajuje tikrai nepanaši į nieką, kas buvo parodyta anksčiau. Galbūt ateityje šis lėktuvas vis dažniau pasirodys aviacijos parodose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()