Nenardinant į vandenį. Kaip greitai ir saugiai patikrinti išmaniojo telefono atsparumą drėgmei  ()

Kartais užtenka vieno neatsargaus judesio – ir galima ant telefono užpilti vandens, arbatos ar kito skysčio, arba net nuskandinti jį vonioje, o kaip žinia, ne visi išmanieji telefonai turi apsaugą nuo drėgmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau norint patikrinti, ar jūsų išmanusis telefonas turi funkciją, kuri užtikrina apsaugą nuo drėgmės, nebūtina įrenginio panardinti į vandenį.

Taip pat yra „sausas“ patikrinimo būdas, apie kurį rašo „Gazeta.ua“. Tai leis tiksliai nustatyti, ar reikėtų nerimauti, jei įtaisą staiga įmetėte į vandenį.

Čia pravers specialios, kaip tik tokiems tikslams sukurtos aplikacijos. Atsparumo vandeniui testeris“ (Water Resistance Tester) laikoma populiariausia. Programa naudoja barometrinį jutiklį, kuris yra beveik kiekviename šiuolaikiniame išmaniajame telefone.

Tai veikia taip: programa matuoja slėgį skirtingose ​​išmaniojo telefono korpuso vietose, taip patikrindama, ar veikia apsauginiai sandarikliai. Tam tikrame etape programa paprašys stipriai paspausti du nurodytus ekrano taškus. Pagal slėgio kritimą testeris parodys, ar išmanusis telefonas turi apsaugą nuo drėgmės.

Jei vandens atsparumo testeris rodo, kad trūksta apsaugos nuo drėgmės, išmanųjį telefoną reikia laikyti kuo toliau nuo skysčių. Pati programa nemokama, tačiau joje yra skelbimų, kurie pašalinami už vieną dolerį.

 

O jei ieškote naujo telefono, atkreipkite dėmesį, ar jo charakteristikose minimi įrašai IP67 ar IP68. Jei taip, tai reiškia, kad pirmuoju atveju išmanusis telefonas nebijo dulkių ir trumpalaikio panardinimo po vandeniu, antruoju – dulkių ir ilgesnio panardinimo.

Be to, tai nebūtinai turi būti brangus flagmanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: