Karščiausia žinia! Izraelis susitarė dėl paliaubų. Ką už tai gaus  ()

Žiniasklaidos teigimu, Izraelio valdžia kelioms dienoms nutrauks karo veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis nori patvirtinti susitarimą, pagal kurį bus išlaisvinta 50 izraeliečių, laikomų įkaitais Gazos Ruože. Apie tai rašo „The Times of Israel“.

Pažymima, kad ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sušauks ministrų kabineto posėdį turbūt susitarimui su „Hamas“ patvirtinti. Jame numatyta paleisti iš nelaisvės Izraelio įkaitus kovotojus mainais į keturių dienų paliaubas.

Cituodamas šaltinius Izraelio vyriausybėje, laikraštis rašo, kad susitarimas numato 50 izraeliečių, daugiausia moterų ir vaikų, paleidimą iš kovotojų nelaisvės mainais už kelias dienas trukusių kautynių pristabdymą. Tikėtina, kad įkaitų paleidimas vyks grupėmis po 12-13 žmonių per dieną.

Visų pirma, Izraelis savo ruožtu paleis palestiniečius ir nepilnamečius iš kalėjimo, keturioms dienoms sustabdys karo veiksmus ir leis į Gazos Ruožą importuoti daugiau degalų.

 

Teigiama, kad Izraelio žvalgybos tarnybos palaiko susitarimą, o Izraelio ministras pirmininkas primygtinai reikalavo, kad susitarime būtų numatyta galimybė paleisti įkaitus po karo veiksmų pertraukos ir „Hamas“ įsipareigojimas nustatyti ir surasti kitų teroristinių grupuočių Gazoje laikomus įkaitus.

Be to, kiekvienai 10 rastų ir paleistų Izraelio įkaitų grupei paliaubos gali būti pratęstos dar viena diena.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()