Maskvai bus šokas. KSSO narys Ukrainai atsiųs balistines raketas „Točka-U“  (2)

Su Rusija glaudžius karinius ryšius palaikanti šalis smogė sąjungininkei į nugarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnija perduos Ukrainai taktines balistinių raketų sistemas „Točka-U“ ir priešlėktuvinių raketų sistemas „Osa-AK“, rašo „Clash Report“, remdamasis Rusijos „Telegram“ kanalo „Rybar“, kuris yra susijęs su Rusijos gynybos ministerija, informacija. Armėnija disponuoja apie 200 balistinių raketų „Točka-U“.

Remiantis paskelbta informacija, susitarimai dėl to galėjo būti pasiekti per Armėnijos nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus Armeno Grigorjano ir Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo Andrejaus Jermako susitikimą, padedant amerikiečiams.

Tikslus Armėnijos turimų paleidimo įrenginių ir raketų skaičius nežinomas: atvirų šaltinių duomenimis, jų buvo mažiausiai trys, tačiau, pasak „Rybar“, Rusija armėnams perdavė dar kelias modernizuotas „Točkas“.

Visos jos kartu su įspūdingomis amunicijos atsargomis (iki 200 raketų) gali atsidurti Ukrainoje.

Tuo pat metu Baltieji rūmai aktyviai skatina klausimą dėl Armėnijos ginkluotųjų pajėgų naudojamų žemė-oras raketų sistemų „Osa-AK“ perdavimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Pasak analitikų, bendras jų skaičius Armėnijos kariuomenės žinioje, atsižvelgiant į Antrojo Karabacho karo nuostolius, gali siekti 30-40 vienetų.

Rusijos veiksmus Azerbaidžano puolimo Kalnų Karabache metu Jerevanas vertino kaip išdavystę. Po to Armėnijos valdžia ėmėsi nutraukti ankstesnio formato santykius su Maskva ir aktyviai suartėti su Vakarais.

 

Italų karo ekspertas Thomas Theineris savo socialinio tinklo „X“ puslapyje rašo, kad ginklų perdavimas Ukrainai bus svarbus etapas Armėnijai išsivaduojant iš Rusijos kontrolės.

„Jei tai įvyks, Armėnija iš tiesų bus išvaduota iš Rusijos jungo. Ir dar kartą kartoju: būtent Armėnijai Karabacho klausimo baigtis bus naudingiausia. Kartą ir visiems laikams užvertusi šį beprasmį skyrių, Armėnija pagaliau galės sutelkti dėmesį į taiką ir ekonominį vystymąsi“, - rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(199)
(6)
(193)

Komentarai (2)