Lietuva Ukrainai siųs baudas. Kas nutiko  (1)

Baudos bus pervedamos į Vystomojo bendradarbiavimo fondą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokario Ukraina bus atkuriama, panaudojant ir lėšas, surinktas iš baudų ir konfiskuoto turto. Lietuva žada tai perduoti Ukrainai.

Tai tapo įmanoma dėl Lietuvos deputatų balsavimo už įstatymo pataisą, numatančią baudų už sankcijų nevykdymo perkėlimą į Vystomojo bendradarbiavimo fondą, skirtą Ukrainos atkūrimui, praneša LRT.

Lėšos, gautos iš baudų ir konfiskuoto turto, nesilaikant tarptautinių ar nacionalinių sankcijų, bus pervedamos į nurodytą fondą. Šios lėšos bus skirtos paramai, susijusiai tik su Ukrainos atkūrimu dėl Rusijos agresijos.

„Tokiu būdu siekiama, kad Lietuva vieningai prisidėtų prie Ukrainos atstatymo ir pademonstruotų tvirtą nuostatą teikti Ukrainai paramą Rusijos agresijos akivaizdoje“, – pateikdama projektą Seime sakė užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė.

 

Anot jos, Lietuva savarankiškai, nelaukdama sprendimų iš ES ar tarptautiniu lygiu, imsis priemonių, kurios prisidės prie Ukrainos atkūrimo.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, už Lietuvos įstatymuose nustatytų tarptautinių sankcijų ar ribojančių priemonių pažeidimą gresia bauda nuo 200 iki 6 tūkstančių eurų. Šis pakeitimas galios iki 2034 m. sausio mėn.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(12)
(26)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: