„Mes nedelsdami atnaujiname visas karines priemones, kurios buvo sustabdytos.“ Šiaurės Korėja telkia pajėgas pasienyje. Kas vyksta  ()

Šiaurės Korėja nutraukia karinį susitarimą su Pietų Korėja ir telkia pajėgas pasienyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-24 „Mes nedelsdami atnaujiname visas karines priemones, kurios buvo sustabdytos.“ Šiaurės Korėja telkia pajėgas pasienyje. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja sulaužė penkerių metų susitarimą su Pietų Korėja, kuriuo siekta sumažinti karinę įtampą, ir pareiškė, kad pasienyje dislokuos galingesnes ginkluotąsias pajėgas ir naujus ginklus, rašo „Financial Times“.

„Nedelsdami atnaujiname visas karines priemones, kurios buvo sustabdytos“, – sakoma KLDR pareiškime, perspėjant, kad „vadinamoji „Korėjos Respublika“ prisiims visą atsakomybę tuo atveju, jei tarp šiaurės ir pietų prasidėtų nepataisomas susirėmimas. “

2018 metais pasirašytu susitarimu buvo siekiama sumažinti karinę įtampą pasienyje. Pagal galiojantį susitarimą šalys įsipareigojo „visiškai nutraukti visus priešiškus veiksmus viena prieš kitą“ ir įvedė daugybę pasitikėjimą stiprinančių priemonių, įskaitant karinių pratybų uždraudimą netoli sienos. Šalys taip pat panaikino kai kuriuos apsaugos postus ir atidarė karinę karštąją liniją.

 

Primename, kad Šiaurės Korėja paskelbė į Žemės orbitą paleidusi karinį šnipinėjimo palydovą „Malligyong-1“.

Tačiau analitikai teigia, kad susitarimas buvo labai įtemptas dar gerokai iki palydovo paleidimo. Seulas ne kartą kaltino Pchenjaną pažeidus 2018 metų susitarimo sąlygas, o aukšto rango pareigūnai vis labiau abejojo ​​jo tikslais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(16)
(-14)

Komentarai ()