Nerealu. Rusams pasiūlė vietoje Europos pakeliauti po Š. Korėją. Reakcija stulbina  ()

Totalitarinis režimas stabdo turizmo plėtrą Šiaurės Korėjoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas viešėdamas Šiaurės Korėjoje sakė rekomenduosiantis Rusijos turistams atsipalaiduoti šioje šalyje.

Apie tai pranešė „RIA Novosti“.

Europa užblokuota. Tad kur keliauja rusų turistai?

Leidinys „Abireg.ru“ iš Voronežo kelionių agentūrų atstovų išsiaiškino, ar ši šalis tinkama keliauti, ir ar dažnai joje lankosi turistai.

Anna Asejeva, kelionių agentūrų „Vi-Tour“, „Anex-Tour“ ir „TUI“ tinklo direktorė, teigė, kad bendrovė su Šiaurės Korėja masiškai nedirba.

„Surengėme porą individualių kelionių, bet tai ne masiniam turizmui, kaip mano Sergejus Lavrovas. Nėra tiesioginių skrydžių, reikalinga viza, galimas apsilankymas tik su grupe, rusai bijo griežtų taisyklių ir politinės diktatūros“, – aiškino Asejeva.

Kelionių agentūros direktorė pažymėjo, kad Rusija „labai draugauja su Afrika ir ten vyksta labai įdomios kelionės“. Tačiau jų kaina gali siekti iki 500 tūkstančių rublių (5 000 eurų) dviem asmenims.

„Mažai žmonių gali sau leisti tokias keliones“, – aiškino Asejeva.

 

Kolegei pritarė ir kelionių bendrovės „GEO Travel“ savininkė Kristina Toršina.

„Ne, mes neorganizavome kelionių į šią šalį ir bijau, kad dėl totalitarinio režimo ši šalis artimiausiu metu nebus patraukli turizmui“, – sakė Toršina.

Voronežo kelionių agentūros „QUEENS TOUR“ savininkė Viktorija Sergejeva taip pat įsitikinusi, kad Šiaurės Korėja nėra skirta masinėms kelionėms.

Ji pažymėjo, kad Pietų Korėja Šiaurės Korėjos fone atrodys kur kas patraukliau.

 

„Turistai visada domisi kažkuo nauju. Ir, atsižvelgiant į tai, kad dabar pasirinkimas yra labai ribotas, žmonės yra pasirengę visokiems „iškrypimams“. Pietų Korėja pradėjo populiarėti prieš metus. O du žmonės jau yra laikomi organizuota turistų grupe. Todėl ją aplankant nekyla jokių sunkumų. Pietų Korėjoje ne viskas taip griežta kaip Šiaurės Korėjoje. Be to, čia nuostabi gamta, kultūra, medicina...“ – aiškino Sergejeva.

Pasak verslininkės, turistus taip pat domina Egiptas, Tailandas, JAE.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(8)
(34)

Komentarai ()