Projektas „Nyx Alpha“. Kitas lygis. JK Kipre statys galingą karinį monstrą  ()

Jungtinė Karalystė nori informacijos apie situaciją kosmose. Ten daugėja grėsmės ir pavojingų objektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK kosmoso vadavietė ketina sustiprinti kosmoso sferą Kipre įrengdama teleskopą. Tai praneša „Defense News“.

Gynybos ministerija paskelbė apie ketinimą įrengti ir naudoti antžeminį teleskopą Kipre. Projektas žinomas kaip „Nyx Alpha“. Teleskopą gamins „SpaceFlux“. Įrenginys leis JK kosmoso vadavietei ir JK kosmoso agentūrai tiksliau stebėti orbitoje esančių palydovų ir šiukšlių skaičių. Tokių objektų nuolat daugėja.

„Nyx Alpha“ projektą planuojama pradėti iki 2024 metų pavasario. „SpaceFlux“ gamins ir toliau naudos bei prižiūrės teleskopą. Netrukus Karališkųjų oro pajėgų bazėje High Wycombe mieste bus atidarytas Kosmoso operacijų centras, iš kurio bus valdomas naujasis teleskopas. Be to, centras koordinuos civilinius ir karinius kosminius išteklius, kad apsaugotų Jungtinės Karalystės interesus.

 

„Kosmoso supratimas yra mūsų gebėjimo apsaugoti JK ir sąjungininkų interesus kosmose esmė. JK turi svarbių objektų geostacionarioje orbitoje, o „Nyx Alpha“ projektas padės mums atidžiau juos stebėti“, – sakė JK kosmoso vadovybės pirmininkas oro vicemaršalas Paulas Godfrey.

Teleskopo vietai pasirinktas Kipras, nes jis leidžia geriau matyti geostacionarią orbitą nei objektai žemyninėje Didžiosios Britanijos dalyje. Be to, Kipre jau yra didelė britų karinė bazė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()