Situacija nebevaldoma. Ukraina siunčia notą Lenkijai (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2023-11-24 21:48
nu tai blet apsisukit ir vaziuokt atgal jei nepraleidzia. Mirsta jie ten lauktdami. Kur protas? O lenkai negraziai daro, jus lenkai dziaukites kad jie dar gina, o tai butu rusu tankai jusu pasienyje.
Benediktas 2023-11-25 19:43
Dėl ko lenkai streikuoja?
kestutisz 2023-11-25 20:01
Ten net ne streikas, o pati tikriausia blokada. Vietiniai vežėjai nepatenkinti, kad ukrainiečiai turi šiltnamio sąlygas ir jie nebegali konkuruoti netgi kaina.
Benediktas 2023-11-25 20:11
Įdomu, ką lenkai darys, kai Ukraina įstos į ES, jeigu įstos? Irgi blokuos? Paralelės su Chmelnickio sukilimu, vykusiu 17a ir lėmusiu rytinės Ukrainos įtraukimą į carinę Rusiją. Lenkai su ukrainiečiais negali nesipykę svarbiais momentais dėl kažkokių fūrų. 'Vieninga Europa' - juokas ima iš tokios vienybės, šveicarai irgi geruliai - kiša galvą į smėlį, 'mes gyvenam už kalnų, tankų yra, bet jūs ten laikykitės, viso gero.' Kai Europoje kažkas pradeda kalbėti, kad apsieisim be Amerikos - darosi baisu dėl tokių kalbų.
SPeed_FANat1c 2023-11-25 21:18
tai tegu eina dirbt kito darbo jei nesugeba konkuruot. O ta prasme tos salygos ukrainieciams kazkuo isskirtines? Lenkai neturi tu paciu salygu?
assa 2023-11-25 22:46
per tuos lenkus negaliu į namą isikraustyti trumpiau- isirenginėju namą, ir kuomet rinkausi vidaus duris, patiko visai ukrainoje gaminamos durys,nieko jos ne pigesnės, bet va, sakau paremsiu kažkiek sunkiau gyvenčius. Tai va, per tuos lenkus mano durys jau ar ne trečia savaitę prie sienos furoje stovi.. Ir šiaip, vasarą keliavome savaite po lenkija, tai aš jums pasakysiu: kai/jei baigsis Rusijos grėsmė, netruks nei metų, kol turėsme ne kiek ne prastesnę grėsmę iš lenkų dėl Vilniaus. Nes nacionalistai ten net labi jie nechujovi, o ir žmonės reto bjaurumo, tai Vilno nashe lozungs greit išvystume Varšuvoje.
kestutisz 2023-11-26 10:40
Nė viena tauta nėra apsagota nuo tos pačios didybės manijos kuri niekaip nepraeina pas rytų kaimynus. Vakarai daugmaž suprato, kad karas na tiesiog per brangus. Va lenkai irgi manau protingesni - jie autostradas/aplinkelius jau tuot tuoj galutinai visas nuties, kad į Abiejų Tautų sostinę savo noru važiuotune, ir greitai. Ir to be honest jei ne giminės nuosavam pajūryje (ir niekaip nebaigiami kelio remontai mūsų pusėje) - važinėčiau pinigus taškyti tik ten... Vien ką reiškia jog antrą greičio matuoklį pervažiavęs sieną ten pamatai... jau pačioje Varšuvoje.
Pumper 2023-11-26 13:34
Ukrainiečiai fūristai Lenkijoj daro tai, kad lenkų fūristai daro visoj ES. Į naudą kartais savo vaistų paragauti. O bendrai su tokiu požiūriu darosi akivaizdu, kad lenkai kare ne Ukrainai padeda, o bando ruskynui pakenkti. Kai ateis laikas balsuoti dėl Ukrainos narystės ES, galiu garantuoti, kad lenkai balsuos prieš.
Dziao 2023-11-26 17:26
Ir teisingai lenkai darys, kad balsuos pries Ukrainos priemima i ES. Patikekit nera jei nei mieli nei pukuoti, tiesa sakant vakaru europoje pabegeliai elgiasi kaip kiaules, sakyciau gal net bjauresni nei stipriai idege pabegeliai is afrikos. O is kitos puses daugumai ES darbininku bus nelabai gera, kai uzplus isalkusiu 20mln ukrainieciu pasirengusiu dirbti uz kapeikas. Zodziu as pries
Benediktas 2023-11-26 18:13
Visos salys pries stojant i ES tokios buvo. Mes dekingi ES. Dabar eile kitiems. Lenkam reikia isistatyt smegenis.
PonasJonas 2023-11-26 18:36
Kaip tik prie tavo komentaro papasakosiu. Priėmė ukrainietį į nedidelę Lietuvos transporto kompaniją, tas paskui save dar šešis darbu aprūpino. Lietuvaičiams pradėjus reikšti nepasitenkinimą sulaukė draugiškos ukrainiečių replikos: скоро тут не одного литовца не останется. Только мы работать будем. Po kiek laiko vienas jų nemažą nuostolį įmonei padarė. O Ukrainos priėmimas į ES, manau, taip ir liks pažadų lygyje.
immortallt 2023-11-27 08:08
Autostrados ir aplinkeliai iš ES pinigų eina. Šiaip net keista, kad ne iš savų pinigų pastato, kai vienam kilometrui kelių turi 6x daugiau žmonių, nei mes Lietuvoje. PonasJonas, dar ne tokių istorijų apie lietuvius JK, Vokietijoje, Norvegijoje ar Ispanijoje prisiklausyti teko. Kur yra žmonių, ten yra istorijų. Jei norime gyventi kaip vokiečiai, britai ar pan., reikės imigracijos, kad vietinių daugiau galėtų dirbti aukštesnės pridėtinės vertės darbus, bet mažos pridėtinės vertės darbo vietas būtų kam užpildyti. Tai klausimas kas geriau. O Lietuvai reikia ruošti rimtesnes integracijos problemas, spręsti klausimus jau dabar, kad nesiformuotų getai ir pan.