Rusija prarado savo karinį pranašumą Baltijos regione. Kas vyksta  (1)

Profesorius Pavlo Bajevas teigia, kad Rusija iš tikrųjų prarado savo jėgą ir sugebėjimą kelti grėsmę savo kaimynams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl 2022 metais prasidėjusio plataus masto karo Ukrainoje Rusija praranda savo karinį pranašumą Baltijos regione. Apie tai rašo „Newsweek“.

Prancūzijos tarptautinių santykių institute (IFRI) lapkričio 14 dieną profesorius Pavlo Bajevas paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad karas su Ukraina padarė milžiniškos žalos Rusijai ir jos kariuomenei.

Leidinys rašo, kad daug metų Baltijos šalys buvo NATO dėmesio centre. Aljansas sustiprino savo pozicijas regione, kilus įtarimams, kad Rusijos Federacija didina savo pranašumą regione.

Bajevas mano, kad Kremlius susiduria su iššūkiu dėl savo gebėjimo sulaikyti dideles pajėgas vakariniame flange. Mokslininko teigimu, Rusijai nepavyks atkurti savo pozicijų Baltijos regione.

„Rusija iš tikrųjų prarado savo jėgos pozicijas ir gebėjimą grasinti kaimynėms karinės galios projekcijomis, ir nors daugeliui Vakarų politikų šie pokyčiai atrodo nenatūralūs ir trumpalaikiai, Maskvoje jie suvokiami kaip nepriimtini ir negrįžtami“, – pažymėjo ekspertas.

 

Bajevas pažymėjo, kad Rusijos siena su Baltijos šalimis istoriškai buvo pagrindinis sąveikos su Vakarais kanalas.

„Problema ta, kad Rusijos ginkluotosiose pajėgose vykstantys organizaciniai ir veiklos pokyčiai, kuriuos sukėlė nesėkmės per ilgą karą, vargu ar duos naudingų krypčių tolimesnėms reformoms“, – teigiama pranešime.

Bajevas pažymėjo, kad Ukrainos kariuomenė tuo pat metu žengia į priekį persiginklavimo naujomis sistemomis ir persitvarkymo moderniam karui link.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(3)
(48)

Komentarai (1)