„Mes stovėjome ir stovėsime.“ Ukraina smogė atgal (Foto0)  ()

Rusai smogė Kyjivui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 25-osios naktį pirmą kartą užfiksuota, kad Rusijos kariuomenė panaudojo juodos spalvos kamikadzių dronus „Shahed“.

Kariškiai parodė tokio modifikuoto bepiločio orlaivio nuolaužų vaizdus, praneša Dialog.UA.

Rusai savo bepiločius kamikadzes pradėjo dažyti juoda spalva, kad jie būtų mažiau matomi, kai naktį puola Ukrainos teritoriją.

Be to, pasak Ukrainos karinių oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, rusai savo bepiločius kamikadzes dronus padengė anglies pluoštu, kuris sugeria radarų signalus ir todėl neleidžia radarams aptikti priešo taikinio.

Galima konstatuoti, kad naujovė nepasiteisino. Remiantis patikslinta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų informacija, iš rekordinio skaičiaus 75 dronų, kuriuos rusai naktį paleido į Kyjivą, 74 numušė Ukrainos priešlėktuvinė gynyba, o tai reiškia, kad ukrainiečių priešlėktuviniai kariai pademonstravo neįtikėtiną taiklumą. Yra žinoma, kad apie 40 proc. taikinių numušė mobiliosios ugnies grupės.

Fondo „Grįžk gyvas“ (rus. „Вернись живым“) vadovas Tarasas Čmutas perspėjo ukrainiečius neatsipalaiduoti. Rusija ne tik pradėjo gaminti Irano šahedus savo teritorijoje, bet ir sparčiai didina gamybos apimtis.

 

„Rusija gali pagaminti / gauti 700-1000 „Shahed“ per mėnesį. Per pastarąjį pusmetį susikaupė dar apie porą tūkstančių. Plius sparnuotosios raketos: ir naujos, kurių pagaminama dešimtimis per mėnesį, ir senos, kurių dar yra tūkstančiai. Tai bus sunki žiema. Neturi būti iliuzijų. Bet mes jau tai išgyvenome, stovėjome ir stovėsime“, - rašė savanoris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()