„Kritinis momentas, reikia veikti nedelsiant.“ Ką skelbia Baltieji rūmai  ()

Pagalbos teikimas kariaujančiai Ukrainai ir Izraeliui yra vienas svarbiausių JAV prezidento administracijos prioritetų, teigia JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kirby teigia, kad Baltiesiems rūmams „labai reikia“ įstatymų leidėjų paramos, kad jie patvirtintų papildomą finansavimą Ukrainai ir Izraeliui, kurio prašo prezidentas Joe Bidenas.

„Norėčiau priminti Kongreso nariams, grįžusiems į darbą, kad šiame papildomame prašyme pateiktus skaičius gerai ištyrė mūsų partneriai iš Ukrainos ir mūsų partneriai iš Izraelio. Mes ne šiaip ištraukėme šiuos skaičius. Jie iš esmės patenkina jų poreikius ateinančiais mėnesiais“, – sakė Kirby.

Jis pabrėžė, kad abiejų šalių atžvilgiu delsimas blogina situaciją. Sumažėjusio finansavimo akivaizdoje Vašingtonas neturi galimybių manevruoti aprūpindamas Ukrainos gynėjus svarbiausiais dalykais.

 

„Dabar yra kritinis momentas. Atėjo žiemos mėnesiai, labai sunkūs Ukrainos kariuomenei. Jai bus vis sunkiau vykdyti operacijas, kai orai tam taps dar nepalankesni", - sakė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby.

(22)
(0)
(22)

Komentarai ()