Ukrainai gali prireikti britų išminavimo mašinos „Dragon“, kuri primena šimtakojį: kuo ji ypatinga?  ()

Manoma, kad bepilotė antžeminė transporto priemonė „Dragon“, skirta sprogmenims neutralizuoti, yra atsparesnė už „tradicines“ išminavimo priemones, skelbia „Defense Express“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės bendrovė „Advanced Blast & Ballistic Systems“ (ABBS) lapkričio 13–15 d. Londone vykusioje „SAE Media Group“ konferencijoje „Future Armoured Vehicles Survivability (FAVS) 2023“ („Ateities šarvuotųjų transporto priemonių gyvybingumas“ 2023) pristatė minas valančios bepilotės antžeminės transporto priemonės „Dragon“ koncepciją.

ABBS apibūdinamas kaip „autonominė antžeminė transporto priemonė, skirta prasiskverbti pro minų laukus“, „Dragon“ yra specialiai kliūtims šalinti sukurta robotinė platforma. Naudodama savo daugybę ratų kaip tralą, mašina išprovokuoja minų sprogimą, palaipsniui pašalindama kliūtį.

Apie tai užsimenama „Janes“ portalo publikacijoje.

 

2023 m. sumanyta koncepcija buvo sukurta reaguojant į sunkumus, su kuriais susidūrė Ukrainos pajėgos.

Pasak „Janes“, numatomas „Dragon“ svoris yra 20 tonų. Taip pat pažymima, kad dėl specifinės konstrukcijos, labiau primenančios šimtakojį, tikimasi, kad išminavimo mašina „Dragon“ bus atsparesnė nei „tradicinės“ išminavimo sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()