Muskas atsisakė „Hamas“ pasiūlymo. Kas nutiko?  (2)

Amerikiečių milijardierius Elonas Muskas nepriėmė „Hamas“ kvietimo atvykti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dabar tai atrodo šiek tiek pavojinga, bet tikiu, kad ilgalaikis Gazos klestėjimas bus naudingas visoms šalims“, – rašė amerikiečių verslininkas, atsakydamas į vieno iš socialinio tinklo X vartotojų klausimą.

Palestinos „Hamas“ judėjimas paragino Eloną Muską apsilankyti Gazos Ruože. Kaip praneša „haqqin.az“, tai paskelbė judėjimo vadovybės narys Osama Hamdanas.

„Mes raginame Eloną Muską apsilankyti Gazos Ruože, kad jis pamatytų masinių žudynių, kurias okupantas (Izraelis) įvykdė prieš mūsų žmones“, – jį citavo „Al Jazeera“.

„Hamas“ taip pat paragino pasaulio žiniasklaidos žurnalistus „stiprinti savo buvimą Gazos Ruože, kad pamatytų naikinimo mastą ir genocido požymius, kuriuos įvykdė okupacinė armija, nacių armija prieš vaikus ir neapsaugotus civilius“, – pridūrė O. Hamdanas, kurio kalbos ištraukos yra pateiktos judėjimo „Telegram“ kanale.

Lapkričio 27 d. E. Muskas atvyko vizito į Izraelį ir susitiko su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu ir žydų valstybės prezidentu Isaacu Herzogu. B. Netanyahu lydimas amerikiečių verslininkas aplankė Kfar Azą, kuris laikomas viena labiausiai nukentėjusių Izraelio gyvenviečių dėl „Hamas“ atakos spalio 7 d. E. Muskas sutikimo metu su Izraelio ministru pirmininku sakė, kad „Hamas“ turi būti sunaikinta, pridurdamas, jog „nėra kitos išeities“. Jis taip pat pažymėjo, kad pasibaigus konfliktui norėtų padėti žydų valstybei „demilitarizuoti“ ir „deradikalizuoti“ Gazos Ruožą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai (2)