Zelenskio ir Zalužno pjautynės. „The Economist“ skelbia, ką darys Rusija  ()

Užsienio leidinys nurodo, kad politinė konfrontacija tarp lyderių Kijeve tampa vis labiau įtempta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak leidinio, prezidentas Volodymyras Zelenskis įžvelgia konkurentą – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną, nors jis nerodo jokių politinių ambicijų.

Rusijos Federacija pasirengusi pasinaudoti šiais politiniais nesutarimais Ukrainoje, rinkimų atmetimu karo metu ir nusivylimais dėl ginkluotųjų pajėgų sėkmės fronte. Apie tai praneša žurnalas „The Economist“.

„Įtrūkimai atsirado ne tik politinėse linijose, bet, kas labiausiai kelia nerimą, ir tarp karinės ir politinės vadovybės“, – rašoma leidinyje.

Užsienio žurnalas nurodo, kad politinė konfrontacija tarp lyderių Kijeve aštrėja, prezidentas Volodymyras Zelenskis įžvelgia konkurentą – Zalužną, nors jis nerodo jokių politinių ambicijų.

„The Economist“ teigimu, tuo gali pasinaudoti Rusijos Federacija ir jos propagandos mašina. Rusija taip pat pasinaudos galimybe skleisti propagandą, jei rinkimai Ukrainoje nebus laiku surengti.

Šaltiniai Ukrainos žvalgyboje teigia, kad Rusijos Federacija jau bando pasinaudoti „ambicijomis ir įtampa“.

Kaip rašoma publikacijoje, GUR atstovas Andrijus Černiakas citavo įrodymus, rodančius naujas Rusijos strategijas skirtingoms gyventojų grupėms: viena jų skirta stiprinti paramą Rusijoje, kita – sumenkinti pasitikėjimą Vakarais, trečia – didinti nepasitenkinimą Ukraina.

 

Anot jo, Ukrainos kariams vykdoma atskira dezinformacijos kampanija, būtent su netikrais vaizdo įrašais, kuriuose neva rodoma, kaip įvairaus lygio vadai skatina savo pavaldinius pasiduoti.

„Rusija nesugebėjo padaryti to, ką turėjo padaryti mūšio lauke, bet čia ji sulaukė tikros sėkmės“, – rašoma pranešime.

Jei prezidentas atsistatydins, „laimės“ tik Rusija

Aukšto rango vyriausybės šaltinis „The Economist“ teigia, kad Rusijos propaganda įgavo pagreitį, nes turi „daug medžiagos“.

 

Pareigūnas pažymėjo, kad korupcija vis dar egzistuoja. Valdymas dažnai būna neefektyvus. Ukraina nepakankamai paruošė savo ekonomiką karui. Tačiau tik Rusijai bus naudinga, jei prezidentas atsistatydins.

„Kai kurie mūsų politikai pernelyg nesijaudina dėl Rusijos grėsmės, ir tai mane pykdo. Jie galvoja, kad gali kovoti dėl valdžios, sunaikinti Zelenskį ir tai neturės jokių pasekmių“, – sako leidinio pašnekovas.

Anot jo, nuo karo pradžios saugumo tarnybos efektyviai panaikino daugumą Rusijos įtakos svertų – o veiksmingiausi svertai dabar yra „patys ukrainiečiai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(8)
(1)

Komentarai ()