Lenkia net šiuolaikinę techniką! „Leopard 1A5“ daro stebuklus (Video)  ()

Ukrainos gynėjai pagaliau sustiprino Charkivo fronto sektorių vokiškais pagrindiniais kovos tankais „Leopard 1A5“. Ukrainos kariai teigia, kad nors šie tankai yra gana seni, jie yra daug efektyvesni nei sovietmečio technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Leopard 1“ yra labai senas tankas - neįmanoma pasakyti kitaip. Šis tankas pradėjo tarnybą dar 1965 metais. Iš viso pagaminti 4744 „Leopard 1“ tankai ir dar daugiau nei pusantro tūkstančio kitų giminingų mašinų. Tačiau reikia pabrėžti, kad konkrečiai „Leopard 1A5“ nėra toks senas - ši versija pradėjo tarnybą 1986 metais. Daug anksčiau pagamintų „Leopard 1“ tankų buvo atnaujinti iki 1A5 standarto, daug technologijų skolinantis iš „Leopard 2“, kuris tarnybą pradėjo 1979 metais.

„Leopard 1A5“ sveria apie 43 tonas, turi 4 žmonių įgulą ir 105 mm graižtvinį pabūklą (anų laikų NATO standartas). Kelyje „Leopard 1A5“ įsibėgėja iki 65 km/val. Jis yra lėtesnis, bet lengvesnis nei naujesnių kartų tankai, todėl jį lengviau transportuoti.

Pranešama, kad realiuose mūšiuose „Leopard 1A5“ išbandė ukrainiečių kariai giria šiuos vokiškus tankus ir pažymi, kad „Leopard 1A5“ gali pataikyti į taikinius iki 5 kilometrų atstumu. Vienas iš atnaujinimų, pritaikytų 1A5 tanke, buvo ugnies valdymo sistema EMES 18 su puikiais taikikliais.

 

Vokietija, Nyderlandai ir Danija Ukrainai perduos apie šimtą „Leopard 1A5“ tankų. Juos mūšiams ruošia gamintojas „Rheinmetall“.

Vienas „Leopard 1A5“ Charkivo srityje jau užfiksuotas mūšiuose. Jis buvo pamuštas ir apleistas. Tačiau svarbiausia tai, kad šis „Leopard 1A5“ apsaugojo savo įgulą.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()