„Lenkia JAV, Europą ir Aziją kartu sudėjus.“ Beprotiška galia. Skelbia galingiausią ginklų gamintoją pasaulyje  ()

Pentagonas pripažino, kad trūksta galios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas pripažįsta, kad Kinijos pramoninė galia gerokai viršija ne tik Jungtinių Amerikos Valstijų potencialą, bet ir bendrą jo pagrindinių Europos ir Azijos sąjungininkų gamybos lygį. Amerikos įmonės susiduria su sunkumais gamindamos ginklus pakankamai dideliu tempu, nepaisant pasaulinės paklausos, kurią ypač sustiprino kariniai konfliktai Ukrainoje ir Izraelyje.

Šios išvados pateikiamos kaip pirmojo JAV istorijoje Nacionalinės gynybos pramonės strategijos projekto dalis, pranešė „Politico“. Tikimasi, kad artimiausiomis savaitėmis strategijos detales pristatys Pentagono vyriausiasis įsigijimo pareigūnas Williamas LaPlante'as.

Dokumento projekte teigiama, kad dabartinė JAV gynybos pramonės bazė „neturi pajėgumų, reagavimo ar atsparumo, reikalingo, kad būtų galima patenkinti visus gynybos reikalavimus reikiamu greičiu ir mastu“.

Taip pat teigiama, kad Amerika kuria geriausius ginklus pasaulyje, bet negali jų pagaminti pakankamai greitai.

„Šis neatitikimas kelia vis didesnę strateginę riziką, nes Jungtinėms Valstijoms tenka būtinybė remti aktyvias kovines operacijas..., tuo pačiu sulaikant didesnę ir technologiškai pažangesnę grėsmę, kylančią Indo-Ramiojo vandenyno regione“, – publikacijoje cituojamas dokumento projekto tekstas.

Kartu Pentagonas pripažįsta, kad Kinijos pramonė „žymiai viršija ne tik JAV, bet ir mūsų pagrindinių Europos ir Azijos sąjungininkų bendrą gamybos apimtį“.

 

COVID pandemija atskleidė tiekimo grandinės pažeidžiamumą, sakoma pranešime. Tuomet Rusijos invazija į Ukrainą ir „Hamas“ puolimas prieš Izraelį „atskleidė kitokius pramonės poreikius ir susijusią riziką“, kai JAV bando gaminti ginklus Ukrainai ir Izraeliui paremti.

„Tapo aišku, kad nepakankami gamybos ir tiekimo pajėgumai yra giliai įsišaknijusi problema visuose tiekimo grandinių lygiuose“, – teigiama ataskaitoje.

Siekdamas išspręsti šią problemą, JAV gynybos departamentas „kurs atsparesnes ir novatoriškesnes tiekimo grandines“, investuos į mažas įmones ir daugiau dėmesio skirs naujovėms.

 

„Turime skatinti visų tipų dalyvius: didelius ir mažus, vietinius ir užsienio, ir tuos, kurie nėra susiję su Gynybos ar Gynybos gamybos departamentu“, – taip pat teigiama pranešime.

Pentagonas pažymi, kad JAV ginkluotosios pajėgos turi turėti „logistiką, kad atgrasytų potencialius priešininkus ir, jei reikia, nugalėtų juos kovoje“.

Kartu dokumento projekto autoriai pripažįsta, kad šis raginimas veikti gali turėti didelę kainą, tačiau „neveikimo ar nesėkmės pasekmės bus daug didesnės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(11)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: