Vakarai blokuoja perversmą Maskvoje. Kas vyksta  ()

Rusijos elitas neabejotinai nekenčia V. Putino, tačiau neskuba nieko daryti, kad nušalintų jį nuo valdžios, ir tam yra paprastas paaiškinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos aktyvistas ir politikos technologas Abbasas Galiamovas paaiškino, kodėl Rusijos elitas nekenčia V. Putino, bet nieko nedaro, kad nuverstų diktatorių. Esmė ta, kad aukščiausi Kremliaus pareigūnai visiškai sugriovė savo pinigų uždirbimo schemą ir yra pasimetę. Be to, Vakarai jiems nesignalizavo, kad jei jie nušalins Putiną, jiems bus atleista, o tai labai svarbu.

Tokią nuomonę Abbasas Galiamovas išsakė interviu su Natalija Vlaščenko, kurį galima pamatyti „YouTube“ kanale „Vlast&Vlaščenko“.

Eksperto teigimu, Rusijos elito atstovams anksčiau viskas buvo aišku. Jei uždirbi pinigus Rusijoje, pumpuoji pinigus į Vakarus. Tačiau po to, kai Rusija visiškai įsiveržė į Ukrainą, ši schema sugriuvo, nes Vakarai įvedė sankcijas, ėmė areštuoti turtą ir net riboti Rusijos Federacijos atstovų įvažiavimą į kai kurias šalis.

Kremliaus politikai ir verslininkai taip pat negali orientuotis į laimingą gyvenimą gimtojoje Rusijoje, nes neaišku, kas bus toliau: arba revoliucija, dėl kurios visi bus nuversti ir pasodinti ant šakių, kaip 1917 m., arba taip viską suverš, kad ateis 1937 m. Antruoju atveju teisėsaugininkai iš jų viską atims ir pasiųs už grotų.

 

„Stabilumo jausmas, jausmas, kad užsidirbai pinigų, ir jie tikrai yra tavo, ir tu juos galėsi perduoti savo vaikams ir anūkams, jiems visiškai dingo“, - aiškino Galiamovas. – „Dėl šios priežasties oligarchai ir Rusijos elitas apskritai nekenčia Putino. Jie mano, kad dėl savo beprotybės jis palaidojo jų perspektyvas. Kitas dalykas - jie nieko nedaro, kad materializuotų savo neapykantą, nes kol kas turi ką prarasti.“  

Rusijos elito atstovai tikisi, kad kažkas kitas viską padarys už juos, be to, jie apskritai nežino, kur eiti, nes Vakarai taiko sankcijas, riboja jų galimybes ir nė vienam iš jų neįžiebė šviesos tunelio gale.

 

„Nė vienam iš jų nebuvo pasakyta: „Štai, tavo turtą areštavo, bet tu eik ir nuversk Putiną, ir tada tau viskas bus gerai.“ Visi žino Tinkovo, kuris priešinosi karui ir prarado savo verslą Rusijoje, pavyzdį. Tačiau Vakarai ir jam įvedė sankcijas, tačiau vėliau, praėjus beveik metams, kai kurios šalys sankcijas jam panaikino, bet dar ne visur. Va taip išeina“, - apibendrino Galiamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(9)
(18)

Komentarai ()