„Gali būti išjungti Rusijos dronai...“ „Z kanalai“ pasibaisėję. Į frontą ateina visiškai naujas ginklas (Foto,video)  (4)

Neseniai Petro Porošenka paskelbė: „Nugalėtoją dronų ir technologijų kare nulems EW“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pristatė pikapą ir pareiškė: „Ukrainos radijo ir elektroninio karo priemonės turi turėti geresnes technologijas nei rusiškos“.

Sunkvežimis turi kryptines ir įvairiakryptes antenas. P. Porošenka sakė, kad „šios mašinos gali nuleisti Rusijos „erelius“ „Zalys“, „Lancets“ ir kitus dronus iki 15 kilometrų atstumu. Pirmasis elektroninio karo kompleksas jau išlaikė kovinius testus.

Šios antenos greitai atpažįstamos kaip „Ardronis-R“, pagamintos „Rohde & Schwarz“. Šis gamintojas pateikia informaciją, įskaitant brošiūras ir vaizdo įrašus, kuriuose aprašomos jų sistemos. „Ardronis“ yra antidronų sistema, turinti keletą galimybių ir konfigūracijų.

 

 

P.  Porošenka taip pat pasakė: „Jos seka, nustato vietą ir blokuoja viso šito Rusijos šlamšto, kenkiančio mūsų ginkluotosioms pajėgoms, veikimą“. Tai reiškia, kad sistema iš tikrųjų yra pajėgesnė „Ardronis-P“ . 

„Ardronis-P“ skirta apsiginti nuo dronų, kurie naudoja dažninio šuolio ir išplitusio spektro technologijas. Kaip parodyta, sistema aptinka, analizuoja ir klasifikuoja dronų radijo signalus. Tada atsakomosios priemonės suderinamos su kiekvieno drono valdymo signalais.

 

Paskutinis punktas yra tikrai svarbus. Galbūt rusai standartizuoja savo mažus FPV dronus (į VT-40/PVC-1) ir valdymui bei vaizdo įrašams naudoja tik kelis dažnius. Sistema, kuri efektyviai atakuoja šiuos signalus, labai apribotų Rusijos dronų veikimą.

Šią sistemą pastebėjo Rusijos „Telegram“ kanalai. Juose pareiškiama: „Turime pagerbti [Porošenką], suburti komandą Vokietijos elektroninio karo sistemoms kurti yra puiku“.

Sujungus dvi ar daugiau „Ardronis-P“ sistemų, Ukraina galėtų nustatyti bepiločių orlaivių ir jų pilotų vietas. Kare, kai dronų pilotai yra didelės vertės taikiniai, ši sistema būtų didelis privalumas Ukrainai.

 

Didelė elektroninio karo mašina pritraukia daug dėmesio ir gali neilgai tarnauti. Šis mažas pikapas yra mažiau pastebimas ir gali greitai nuvažiuoti.

„Ne didelių gabaritų antenos, o technologijų prikimštas pikapas. Jis privažiuoja iki susidūrimo linijos, užgesina priešo ryšį, apakina „Zalys“ ir „Orlanus“ ir „tada jis labai greitai keičia vietą, išsaugodamas personalą ir įrangą“.

Ši sistema yra labai pajėgi ir yra prasminga ją montuoti ant mažo sunkvežimio. Apribojimas yra jos veikimo atstumas nuo 7 iki 15 km. 

Atkreipkite dėmesį, kad „Rohde & Schwarz“ nurodo, kad „Ardronis“ veikia nuo 4 iki 7 km. Tačiau Ukrainoje veikiantys FPV dronai naudoja didelio stiprumo antenas ir galingus siųstuvus, kuriuos galima aptikti ir didesniu atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(6)
(186)

Komentarai (4)