Netikėtas smūgis. „Dabar tai įmanoma.“ Ukraina puola nauja kryptimi (Video)  ()

Rusai tęsia puolimo operacijas beveik visoje fronto linijoje. Ukrainos gynybos pajėgos kai kuriose srityse ir toliau žengia į priekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos pradėjo netikėtą puolimą Donecko srityje. Tapo žinoma apie pažangą Majorske kaimo kryptimi. Tai per „24 kanalą“ pranešė pilotas-instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas ir karo analitikas Romanas Svitanas.

Analitikas nurodo, kad pagrindinis judėjimo tikslas yra į Horlivkos miestą ir į vakarus esantį Torecko miestą. Toreckas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms svarbus kaip pagrindinis taškas, esantis aukštumoje ir leisiantis turėti ugnies kontrolę šia kryptimi.

Jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyks išsiveržti už Majorskės į Holmivskio gyvenvietę, tai gali reikšti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrolę šiaurinėje Horlivkos dalyje, mano Svitanas.

Anot jo, šis judėjimas dabar įmanomas dėl kietos Horlivkos aglomeracijos dangos. Atsargos pulkininkas įsitikinęs, kad ši kryptis yra viena iš dviejų perspektyviausių gynybos pajėgų pažangai žiemą, kita kryptis – Doneckas iš Avdijivkos.

 

„Dabar rusai bando pulti Avdijivką, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užduotis yra atlaikyti šį spaudimą ir maksimaliai sunaikinti personalą bei techniką. Be to, jei bus pakankamai pajėgų ir priemonių, kovotojai galės judėti link Donecko ir Jasinuvatos“, – įsitikinęs Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: