„Aršus mūšis.“ Užimtos naujos pozicijos. ISW skelbia apie naują Ukrainos sėkmę  ()

Rusijos kariuomenė stumiama iš Bilohrudove salos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė naujas pozicijas Bilohrudove saloje, į pietvakarius nuo Chersono.

Tai aptariama naujoje Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Gruodžio 4 d. Ukrainos kariai tęsė operacijas kairiajame Chersono srities krante ir užėmė poziciją Bilohrudove saloje, į pietvakarius nuo Chersono.

Lapkričio 30, gruodžio 1 ir 3 dienomis publikuoti geografiniai kadrai rodo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos stojo į mūšį su Rusijos kariuomene Bilohrudove kaime (11 km į pietvakarius nuo Chersono).

ISW teigia, kad tai rodo, kad Rusijos kariai greičiausiai kontroliuoja didžiąją Bilohrudove salos dalį, Ukrainos pajėgos tik neseniai užėmė pozicijas netoli Bilohrudove kaimo.

Vienas iš Rusijos „karo korespondentų“ taip pat teigė, kad nuo gruodžio 4 dienos Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė pozicijas Bilohrudove.

Kitas „karo korespondentas“ teigė, kad Ukrainos pajėgos tariamai pajudėjo į pietus nuo Krynkų, tačiau Rusijos artilerijos ugnis tariamai privertė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pasitraukti iš naujos pozicijos.

 

Kiti „karo korespondentai“ tvirtino, kad prie Krynkų kovos tęsėsi, tačiau pastaruoju metu nei Ukrainos, nei Rusijos pajėgos į priekį nepajudėjo.

Ukrainos stebėtojas Konstantinas Mašovecas pranešė, kad Rusijos „Dnepr“ karių grupė Chersono srityje naudojasi blogomis oro sąlygomis ir persigrupuoja bei telkia pagrindines pajėgas prieš Ukrainos placdarmą Krynkuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(5)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: