[ŽT] „Lenkai turi naują įstatymą!..“ Iš rusės atimtas pasas. Ji neišleidžiama iš Lenkijos oro uosto  ()

Iš Kipro namo grįžtanti Rusijos pilietė įstrigo Varšuvoje, jos pasas konfiskuotas ir ji neišleidžiama iš oro uosto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak moters, Lenkijos valdžios institucijos sutiko ją paleisti tik po keturių dienų, kad ji galėtų išskristi atgal į Kiprą.

Rusė pasiaiškino, kad gyvena Kaliningrade, todėl, atvykusi į Varšuvą, ketino pasinaudoti autobusu ir grįžti namo. Ji pažymėjo, kad daugelis Kaliningrado gyventojų taip elgiasi grįždami iš kelionių užsienyje. Dabar moteris įstrigo oro uoste, nes Lenkijos valdžios institucijos uždraudė rusams kirsti šalies sieną, net jei jie turi Šengeno vizą.

Pafoso mieste, kai kreipiausi dėl dokumentų, man nepasakė, kad su Šengeno viza į Lenkiją nebūsiu įleista. Lenkai turi savo įstatymą - neįleisti rusų. Atskridau, pradėjau eiti per kontrolę, pasienietis pasakė, kad į Lenkiją įvažiuoti negalėsiu ir kad išsiųs mane atgal į Pafosą. Tik kitas skrydis į Pafosą bus po keturių dienų. Man neleido skristi į kitą ne Šengeno šalį“, - pasakojo rusė.

 

Ji pridūrė, kad buvo patalpinta išvykimo zonoje, kurioje yra neveikiančios parduotuvės ir kavinės. Iš visų patogumų ten yra tik tualetas. Oro uosto darbuotojai moteriai davė tris pledus miegoti ant metalinių sėdynių ir kartą ją pamaitino. Po to jie nustojo į ją kreipti dėmesį. Pasak rusės, kartu su ja yra dar viena mergina iš Afrikos, kuri neva atsidūrė panašioje situacijoje. Moteris taip pat skundėsi, kad ambasada atsisakė jai padėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(310)
(11)
(299)

Komentarai ()

Susijusios žymos: