Chirurginis tikslumas! HIMARS nukepė rusų sraigtasparnį Mi-8 (Video)  ()

GMLRS raketos sprogimo nuolaužos sunaikino beveik 15 milijonų dolerių vertės Rusijos sraigtasparnį, rodo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių vaizdo įrašas. Įvykis įvyko nenustatytoje vietovėje netoli Lymano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai panaudojo amerikiečių raketų sistemą HIMARS, kad neutralizuotų Rusijos transporto sraigtasparnį Mi-8. Įvykis vyko rytiniame fronto sektoriuje Lymano kryptimi, o taikinys tiesiog nusileido lauko viduryje.

Oro žvalgybos operatoriai aptiko lauke nusileidusį Rusijos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnį Mi-8 ir perdavė jo koordinates Ukrainos artileristams. Po to į taikinį pataikė GMLRS raketa, paleista iš HIMARS instaliacijos.

Ukrainiečių dronu nufilmuotame vaizdo įraše matyti Rusijos sraigstasparnis, šalia kurio nugriaudėjo sprogimas. Padidinus vaizdą matyti, kad sviedinys pataikė maždaug 5-10 metrų atstumu nuo taikinio. Manoma, kad Rusijos Federacija vis dėlto prarado sraigtasparnį, sakė nenustatyti šaltiniai.

 

 

„Sraigtasparnis buvo iš esmės buvo sunaikintas“, – rašoma pranešime.

Išsamios informacijos apie tai, kur tiksliai netoli Lymano buvo numuštas apie 15 milijardų dolerių vertės rusiškas Mi-8, nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(4)
(81)

Komentarai ()