„Jėgos jau kaupiamos. NATO nelauks Rusijos sustiprėjimo“  ()

NATO pajėgos jau telkiamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO neketina laukti, kol Rusija atstatys savo ginkluotąsias pajėgas po pralaimėjimo Ukrainoje. Aljansas suteiks savo narėms ir sąjungininkėms viską, ko joms reikia apsiginti.

Tai pranešė RBC-Ukraina, remdamasi JAV ambasadorės NATO Julianne Smith pareiškimu.

Ambasadorės teigimu, net jei prireiks kelerių metų atkurti Rusijos ginkluotąsias pajėgas po karo prieš Ukrainą pabaigos, NATO turėtų manyti, kad Kremlius bus pajėgus vykdyti naują agresiją.

„Svarbu, kad NATO nelauktų. NATO šiuo metu labai daug dėmesio skiria Latvijos ir kitų Baltijos šalių saugumo poreikiams“, - sakė J. Smith.

Pasak jos, gynybos pramonėje jau yra gerų naujienų – JAV pavyko gerokai padidinti ginklų ir amunicijos gamybą, pavyzdžiui, beveik dvigubai padidinti 155 mm sviedinių gamybą.

Ji pridūrė, kad Europos šalims taip pat pavyko padidinti gamybą.

Ji pažymėjo, kad daugelyje Europos šalių gynybos bendrovės perėjo prie visą parą veikiančių operacijų ir taiko „labai kūrybiškus ir novatoriškus metodus“, kad tiek „papildytų mažėjančias NATO kariuomenių atsargas, tiek aprūpintų Ukrainą viskuo, ko jai reikia“.

 

Praėjusią savaitę Bundesvero generalinis inspektorius Carstenas Breueris pareiškė, kad būtina šalinti Vokietijos ginkluotųjų pajėgų pasirengimo šalies ir NATO gynybai trūkumus.

Jis pažymėjo, kad laikai prieš plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą nebegrįš, ir Vokietija turės priprasti prie minties, kad „vieną dieną gali tekti kariauti gynybinį karą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()