„Tai asmeninis Putino kerštas Budanovui“  ()

TV24 laidoje „Aktualiai apie karą Ukrainoje“ dėmesį patraukė įdomus interviu su buvusiu Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) vadovu Valerijumi Kondratiuku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remdamasis šiuo interviu, Nacionalinės gvardijos štabo karininkas Jānis Slaidiņš papasakojo apie V. Kondratiuko „penkias išvadas“.

„Pirmiausia, visai neseniai buvo apnuodyta Kyrylo Budanovo  žmona. Manoma, kad tai asmeninis V. Putino kerštas K. Budanovui. Nes V. Putinas labai skausmingai priima šiuos dronų smūgius į Kremlių. Rusijos ir Krymo teritoriją toliau niokoja Ukrainos dronai ir, žinoma, nukentėjo V. Putino pasididžiavimas – Krymo tiltas. Taigi tai siejama grynai su asmeniniu kerštu“, – V. Kondratiuko išvadas perpasakojo J. Slaidinš.

„Žinoma, K. Budanovas vis dar yra Rusijos specialiųjų tarnybų taikinys Nr. 1“, – sakė J. Slaidiņš. Pagalba, kurią Ukraina gauna iš Vakarų, viršija Rusijos ekonomines galimybes, tačiau Vakarai dar neperėjo prie karo laikų ekonomikos. „Jis [V. Kondratiukas] mano, kad jei Vakarai išlaisvins visą savo galią, Rusija tikrai neturės jokių galimybių jos atremti“, – pabrėžė GUR majoras.

Kita vertus, kalbant apie Rusijos federalinės saugumo tarnybos surengtą operaciją „Maidanas-3“, tai, anot V. Kondratiuko, tai yra perdėta. O į interviu užduotą klausimą, kada gali baigtis karas Ukrainoje, buvęs Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas, kuriuo remiasi J. Slaidinš, esą sakė: „Atsakymas buvo labai paprastas – problema ne karas, bet V. Putinas. Tada tai baigsis... Kol bus V. Putinas, tol šis karas tęsis“.

 

Jau buvo pranešta, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos departamento (GUR) pirmininko K. Budanovo žmona Mariana buvo apsinuodijusi sunkiaisiais metalais ir atsidūrė ligoninėje, skelbia Ukrainos internetinis leidinys „Babel “, remdamasis šaltiniu žvalgybos tarnyboje.

„Šiuo metu gydymo kursas baigiasi, ateityje tęsis gydytojų stebėjimas“, – sakė leidinio pašnekovas. Pablogėjus sveikatai, K. Budanova buvo paguldyta į ligoninę, o ligoninėje jai buvo diagnozuotas apsinuodijimas sunkiaisiais metalais, sakė šaltinis.

 

„Šios medžiagos jokiu būdu nenaudojamos buityje ar karinėje srityje. Jų buvimas gali rodyti kryptingą bandymą nunuodyti konkretų žmogų“, – tvirtino „Babel“ pašnekovas. Nežinia, ar tai buvo „vienkartinis apsinuodijimas“, ar „jie kurį laiką nuodijo dalimis“, praneša „RBK-Ukraina“, remdamasi šaltiniu.

„Šiuo metu vyksta tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti“, – teigiama publikacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: