„Arktis ir Tolimieji Rytai, Juodoji, Baltijos, Kaspijos jūra...“ Rusija ruošiasi karui prieš NATO. ISW skelbia įrodymus  ()

Kremlius ruošiasi pradėti plataus masto karą prieš NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius ruošiasi pradėti plataus masto karą prieš NATO. Analitikai įsitikinę, kad būtent į tai nukreiptos ilgalaikės Rusijos kariuomenės pastangos persitvarkyti ir plėstis.

ISW karo studijų institutas paaiškino, kokie yra Kremliaus ketinimai plėsti Rusijos karinio jūrų laivyno potencialą. Juk kaip tik kitą dieną Vladimiras Putinas dalyvavo dviejų strateginių branduolinių povandeninių laivų vėliavų pakėlimo ceremonijoje.

Kalbama apie universalų povandeninį laivą „Krasnojarskas“ ir strateginį „Imperatorius Aleksandras III“.

„Vladimiras Putinas išreiškė ketinimą plėsti Rusijos karinio jūrų laivyno pajėgumus toli už Ukrainos ir Rytų Europos, tikriausiai taip bandydamas sustiprinti ir išplėsti Rusijos gebėjimą kelti grėsmę Vakarams“, – teigia analitikai.

Jie taip pat primena Kremliaus vadovo pareiškimą, kurisame teigama, kad du nauji povandeniniai laivai priklausys Rusijos Ramiojo vandenyno laivynui (Rytų karinei apygardai), ir bus skirti tariamai apsaugoti Rusijos Tolimųjų Rytų sienas.

Diktatorius taip pat patikino, kad RF planuoja kiekybiškai sustiprinti Rusijos laivyną ir padidinti jo galią Arktyje ir Tolimuosiuose Rytuose, taip pat Juodojoje, Baltijos ir Kaspijos jūrose.

 

Amerikos karo studijų instituto analitikai pažymi, kad naujų karinių laivų kūrimas ir išlaikymas yra brangus ir daug laiko reikalaujantis darbas.

V. Putino susidomėjimas išplėsti Rusijos karinio jūrų laivyno pajėgumus visose zonose, kuriose Rusija turi karinio jūrų laivyno bazes, rodo, kad Kremlius ketina įtraukti karinio jūrų laivyno plėtrą į savo ilgalaikius planus.

„Ilgalaikės Rusijos kariuomenės pastangos restruktūrizuotis ir plėstis yra skirtos paruošti Rusiją būsimam didelio masto karui prieš NATO, o brangių karinio jūrų laivyno išteklių priskyrimas teritorijoms už Ukrainos ir Rytų Europos, tikėtina, kels grėsmę NATO ir jos sąjungininkėms“, – įsitikinę ISW analitikai.

 

Anot jų, V. Putinas nuolat pabrėžia, kad teroristinė šalis yra jūrinė valstybė. Tačiau ekspertai teigia, kad neaišku, ar Rusijos karinio jūrų laivyno gamintojai artimiausiais metais sugebės pagaminti tokios kokybės strateginius karinio jūrų laivyno laivus, kokių norėtų Kremlius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)

Komentarai ()