Kremlius turi naują tikslą. Rusija pradeda naują karą  ()

Rusai negali užkariauti teritorijų, todėl imasi naujų karo būdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelio masto programišių ataka prieš „Kyivstar“ serverius dar kartą priminė, kad šiuolaikinis karas vyksta ne tik mūšio lauke. Ukrainos generolams pranešant, kad rusai bando prasiveržti kai kuriose fronto linijos dalyse, Ukraina susidūrė su bene didžiausia programišių ataka nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, teigia ukrainiečių publicistas, rašytojas ir žurnalistas Vitalijus Portnikovas savo „Youtube“ kanale.

Jau kelias savaites pastebima, kad rusai nenaudoja plataus masto atakų prieš Ukrainos civilinę infrastruktūrą, o tas atakas, kurios įvyksta, atremia Ukrainos oro gynybos pajėgos. Praėjusiais metais rusų apskaičiavimai, jog ukrainiečiai žiemos mėnesiais atsidurs šaltyje ir tamsoje dėl Ukrainos kritinės infrastruktūros naikinimo, nepasiteisino.

Dabar matome, kad rusai atsargiau vertina naujų atakų prieš Ukrainos kritinę infrastruktūrą idėją, teigia Portnikovas. Galbūt todėl, kad nėra pakankamai raketų, kad būtų pasiektas rezultatas, kurį dar pernai planavo Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas, arba todėl, kad tokie išpuoliai bet kokiu atveju neduoda tokio rezultato, kokio tikėjosi Rusija.

„Kyivstar“ – tai ne tik mobilusis ryšys, bet ir normalus paslaugų sistemų, bankų sistemų veikimas. Tai yra padėties destabilizavimas kasdieniame piliečių gyvenime ir Ukrainos ekonomikos sektoriuose, sako žurnalistas vaizdo įraše.

 

Praėjus kelioms valandoms po to, kai „Kyivstar“ naudotojai neteko prieigos prie šio tinklo, paaiškėjo, kad buvo atakuoti ir Ukrainos finansų sistemos – „Monobank“ – serveriai. Akivaizdu, kad tai gali būti nauja rusų veiksmų kryptis, kuria siekiama destabilizuoti padėtį Ukrainoje.

„Jei rusai supranta, kad negali pasiekti pergalių mūšio lauke, jie pradeda aktyviai dalyvauti priešo šalių politiniuose procesuose arba rengia programišių atakas prieš šių šalių infrastruktūrą. Tai reiškia, kad jie daro viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad šalis, kurios jie negali užkariauti, negyventų normalaus gyvenimo“, - sako Portnikovas.

 

„Dabar rusai negali užkariauti didelių Ukrainos teritorijų, todėl jie veiks destabilizuodami mūsų valstybę: programišių atakos, propagandinis karas, bandymas suvilioti Ukrainos politikus, kurie vis dar svajoja apie derybas. Visa tai bus daroma siekiant vieno tikslo – atjungti Ukrainai deguonį, jei ne fronte, tai paprastame gyvenime. Neleisti ukrainiečiams normaliai gyventi – toks yra V. Putino ir rusų tikslas“, - perspėja žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)

Komentarai ()