Izraelio tankas „Merkava 4“ gavo tiesioginį RPG smūgį. Kas nutiko po to (Video)  ()

Kovos mieste sunkumas yra tas, kad priešo pėstininkai turi daugybę pasalų. Vienas iš kovotojų bandė smogti „Merkava“ į šoną, tačiau „Trophy“ ataką atlaikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antžeminė operacija Gazos Ruože tęsiasi. Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Izraelio tankas „Merkava 4“ apsaugojo savo įgulą nuo „Hamas“ kovotojo atakos granatsvaidžiu. Apie tai praneša „The War Zone“.

Paskelbtas vaizdo įrašas yra vienas ryškiausių „Trophy“ aktyviosios gynybos sistemos sistemos pavyzdžių. Teigiama, kad kadrai buvo filmuoti Chan Junio mieste pietiniame Gazos Ruože. Vaizdo įrašas buvo įrašytas iš „Hamas“ kovotojo pozicijų. Jis nutaikė į tanką granatsvaidį ir iššovė. Tačiau „Trophy“ kompleksas suveikė ir akivaizdu, kad tankas važiavo toliau.

Leidinyje pažymima, kad „Trophy“ komplekso konfigūracija priklauso nuo įrangos, ant kurios jis sumontuotas. Tačiau didžiąją dalį kompleksto sudaro keli maži radarai ir keli paleidimo įrenginiai. Radarai aptinka ateinančias grėsmes. Tada jie perduoda signalą paleidimo priemonėms ir paleidžia įkrovą. Šis krūvis siekia neutralizuoti grėsmę.

 

 

Visų pirma, „Trophy“ yra skirta apsaugai nuo ATGM ir kitų tipų pėstininkų prieštankinių ginklų. Gamintojas „Rafael“ teigia, kad kompleksas užtikrina 360 laipsnių apsaugą, taip pat tam tikrą apsaugą nuo grėsmių aukštyje. Kompleksas nesuteikia pilno apsauginio kupolo.

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad „Trophy“ yra svarbus tankų apsaugos elementas atliekant kovinius veiksmus tankiai apgyvendintoje miesto aplinkoje, kur yra daug galimybių pėstininkų pasaloms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(6)
(47)

Komentarai ()