„Liepsnoja Rytai, Europa, Kaukazas, Vidurinė Azija ir Amerika...“ Viskas ugnyje. Putinas pradėjo puolimą  ()

Pasaulis atsidūrė sprogimo pavojuje – viskas jau liepsnoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai spalio pradžioje „Hamas“ užpuolė Izraelį, tapo visiškai aišku, kad Rusijos ir Ukrainos karas nėra vietinis ar net regioninis konfliktas. Iš tikrųjų susiformavusi pasaulinė blogio ašis bando pakeisti esamą pasaulio tvarką, kurioje vyraujantį vaidmenį atlieka JAV, kurios dabar žaidžia savo vidaus problemomis, bandydamos atsiriboti nuo vadovavimo pasauliui.

Tokią nuomonę išsakė Kariuomenės, konversijos ir nusiginklavimo tyrimų centro direktoriaus pavaduotojas Michailas Samusas, duodamas interviu Jurijui Bibikui „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

„Kol JAV Kongresas užsiima vaikų žaidimais ir bando statyti tvoras savo vištidėje, viskas aplinkui liepsnoja. Rusija savo operacijas vykdo ramiomis sąlygomis. Tuo pat metu dega Artimieji Rytai ir Europa, o Kaukaze, Vidurinėje Azijoje ir Pietų Amerikoje gali kažkas prasiveržti. Ir visa tai susiję su Kremliaus veikla“, – pažymėjo analitikas.

M. Samusas atkreipė dėmesį į tai, kad Venesuela yra viena geriausių žaidėjų V. Putino naudai, nes palaiko ryšius su Kremliaus režimu. Tai šalis, kurioje dirbo „Wagner“, kurioje yra krūva Rusijos žvalgybos tarnybų rezidencijų, todėl visai tikėtina, kad visi šie veiksmai, kuriuos matome aplink Venesuelą ir Gajaną, gali būti suplanuoti Kremliuje siekiant sukelti dar vieną karą po JAV nosimi.

„Žinoma, tai turės įtakos kitų Pietų Amerikos šalių interesams, ir tikiuosi, kad jos pastatys Venesuelą ir jos vyriausybę į vietą. Tačiau problema ta, kad Venesuela, kaip ir Gajana, yra viena didžiausių naftos išteklių. O karas šioje teritorijoje sukels naftos trūkumą ir padidins naftos kainas, t. y. šis karas absoliučiai atitiks Rusijos interesus“, – aiškino ekspertas.

 

Be to, pasak M. Samuso, Rusija dabar žaidžia labai gražiai, o amerikiečiai, priešingai, prarado žaidimo uoslę ir gali tik reaguoti į tai, kas vyksta.

„Tačiau tikiuosi, kad JAV vis dėlto veiks griežčiau ir duos signalą Venesuelai. O kitos Pietų Amerikos šalys, galinčios daryti įtaką Venesuelai, įskaitant ir karinę, taip pat parodys savo pasirengimą neleisti tokios blogos situacijos“, – reziumavo analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(8)
(98)

Komentarai ()