„Suomija turėtų suvokti, kad tai mums keltų grėsmę.“ Estija, Latvija ir Lietuva pasirengė  ()

Kremlius neigia, kad planuoja hibridines operacijas prieš Suomiją ar Baltijos šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos žurnalistas Atte Lehtonen portale iltalehti.fi skelbia straipsnį apie padėtį prie Suomijos rytinės sienos ir Baltijos šalių reakciją į įvykius.

Padėtis prie Suomijos rytinės sienos sukėlė nerimą Baltijos šalyse. Latvija, Lietuva ir Estija svarsto galimybę uždaryti savo rytines sienas, bijodamos Rusijos hibridinių operacijų.

„Politico“ teigia, kad Latvija šiuo metu neuždaro visiškai savo sienų. Tačiau situacijos raida yra atidžiai stebima, o jei situacija taps grėsme Latvijos saugumui, sienos gali būti uždarytos.

Estija jau yra pasirengusi imigrantų ir prieglobsčio prašytojų, norinčių iš Rusijos patekti į ES, skaičiaus didėjimui ir yra pasirengusi uždaryti savo sienas, reaguodama į Rusijos veiksmus.

„Įvykius pasienyje sekame dar atidžiau nei anksčiau ir su padidintomis pajėgomis. Suomijos sprendimas uždaryti keturis pasienio postus gali lemti tai, kad dalis tų, kurie bando pasiekti Europą per Suomiją, bus nukreipti prie Estijos sienos“, -  iltalehte.fi sakė Estijos Rytų policijos ir sienos apsaugos prefektūros pasienio tarnybos direktorius Eerik Purgel.

 

„Esame pasiruošę tam, kad spaudimas rytinėje Estijos sienoje gali smarkiai padidėti dėl nelegaliai Europą bandančių pasiekti žmonių iš Artimųjų Rytų ir Afrikos.“

Lietuvos vyriausybės pareigūnas „Politico“ taip pat patvirtina, kad stebi savo sieną. Lietuva neturi sausumos sienos su žemynine Rusija, tačiau turi sieną su Kaliningrado eksklavu.

„Mes palaikome Rusijos hibridinių atakų paveiktos Suomijos sprendimus“, – „Politico“ sako Lietuvos vyriausybės atstovas.

 

Kremlius neigia, kad planuoja hibridines operacijas prieš Suomiją ar Baltijos šalis. Rusijos vyriausybės sekretorius spaudai Dmitrijus Peskovas anksčiau teigė, kad Rusija nekonfliktuoja su Suomija, nors rytinė siena lapkričio-gruodžio mėn. sandūroje buvo visiškai uždaryta mažiausiai dvi savaites.

„Visų pirma, Suomijai niekas ir niekada negrasino. Šiuo atveju tai daryti visiškai nebūtina, nes ten nėra jokios grėsmės ir nėra jokios įtampos“, – sakė Peskovas.

Peskovo teigimu, įtampa gali padidėti, jei prie sienos bus atvežta daugiau karių. 

„Suomija turėtų suvokti, kad tai mums keltų grėsmę.“​​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: