Husiai užgrobė bulgarų laivą. „Jokio ryšio su laivo įgula.“ Kas vyksta  ()

Laive yra 18 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su Maltos vėliava plaukiojantis Bulgarijos jūrų laivyno (BMF) įmonei priklausantis krovininis laivas „Ruen“ buvo užgrobtas prie Jemeno krantų, maždaug už 380 jūrmylių (apie 700 km) nuo Sokotros salos Arabijos jūroje, praneša Bulgarijos nacionalinė televizija (BNT).

Su įgula ryšio nėra, laive yra 18 žmonių, iš kurių 8 yra Bulgarijos piliečiai, likusieji yra iš Mianmaro ir Angolos, pažymi BNT. Bendrovė, kuriai priklauso laivas, teigė bendradarbiaujanti su kompetentingomis tarptautinėmis institucijomis.

Apie tai, kad prie Sokotros buvo užgrobtas bulgarams priklausantis krovininis laivas, plaukiojantis su Maltos vėliava, gruodžio 14-osios vakarą pranešė agentūra „Reuters“, remdamasi JK jūrų saugumo bendrove „Ambrey“. Anot jos, likus šešioms valandoms iki incidento, su Irano vėliava plaukiojantis žvejybos laivas išjungė atsakiklį toje vietoje, kur, matyt, dreifavo krovininis laivas.

„Ambrey“ pranešė gavusi pranešimą apie nelaimės iškvietimą iš laivo, į kurį įlipo nežinomi asmenys.

Lapkričio viduryje Jemeno husių sukilėliai paskelbė, kad užpuls laivus Raudonojoje jūroje, priklausančius Izraeliui arba jo valdomus. Husiai taip pat pareiškė, kad blokuos laivų eismą į Izraelį, kol jis baigs Gazos Ruožo blokadą.

 

Gruodžio 14-osios vakarą husiai pranešė, kad jie dronu atakavo Danijos laivo „Maersk Gibraltar“ konteinerinį laivą. Anot jų, dronas pataikė į taikinį. Jie tvirtino, kad laivas plaukė Izraelio link ir nepaisė įspėjimų. „Maersk“ pranešė, kad laivas plaukė iš Salalah (Omanas) į Džidą (Saudo Arabija) ir buvo užpultas raketa, įgula saugi, praneša „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(23)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: