„Ukrainai liko vos metai“. NATO admirolas skelbia du scenarijus  ()

Buvusio NATO kariuomenės Europoje vado Jameso Stavridio teigimu, Rusija yra „pavojinga ir neprincipinga žaidėja“, kuri vis dar disponuoja gyvybinga kariuomene ir dideliais ištekliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausia Ukrainos ateitis priklausys nuo to, ar JAV ir Europos Sąjunga ir toliau teiks Kijevui pakankamai karinės pagalbos. Buvęs Jungtinių NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas, į atsargą išėjęs JAV karinio jūrų laivyno admirolas Jamesas Stavridis apie tai rašė „Bloomberg“.

Stavridis teigia, kad ateitis mūšio lauke Ukrainoje yra „geriausiu atveju neaiški“. Anot jo, galimi du scenarijai.

Pirmasis scenarijus, pasak amerikiečių karininko, išsipildys, jei amerikiečiai ir europiečiai ir toliau didins karinę pagalbą Kijevui, skirdami jai 100 mlrd. USD.

Jis pabrėžė, kad ši suma yra „maža“, palyginti su Vakarų šalių gynybos biudžetais, tačiau tai padės Ukrainai atgrasyti agresorių nuo naujų puolimo veiksmų.

Antrąjį scenarijų Stavridis pavadino „niūresniu“. Jame numatyta nutraukti Vakarų pagalbą Ukrainos kariuomenei. Pareigūno teigimu, tokiu atveju rusų okupantai gali gauti progą atnaujinti puolimą.

„Ukraina turbūt galės išsilaikyti dar metus su nykstančia Vakarų parama, bet po to Putinas pasieks savo tikslą“, – tvirtina Stavridis.

Buvusio NATO kariuomenės Europoje vado teigimu, Vladimiras Putinas darys viską, kad karas tęstųsi iki JAV prezidento rinkimų, nes tikisi Donaldo Trumpo pergalės ir Amerikos pagalbos Kijevui pabaigos.

 

„Taigi Zelenskis gali būti tikras, kad jo laukia dar bent vieneri kovos metai“, – sakė amerikiečių admirolas.

Stavridis atkreipė dėmesį, kad Rusija yra „pavojinga ir neprincipinga žaidėja“, kuri vis dar turi gyvybingą kariuomenę ir didelius išteklius. Kartu jis pažymėjo, kad pagalba Kijevui yra „gera investicijų grąža“, nes NATO ir JAV kariams nereikia kariauti Ukrainoje.

„Kaip galime užtikrinti, kad Putinas nelaimėtų šio neteisėto ir amoralaus karo? Šiuo metu tenkinant gana kuklius Zelenskio prašymus – ne dėl Vakarų kariuomenės, o dėl karo priemonių savo šaliai apsaugoti“, – rašo Stavridis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(5)
(25)

Komentarai ()