Link III pasaulinio karo. Putinas gali pulti Lenkiją ar Baltijos šalis. Palaikys Kiniją konfrontacijoje su JAV (Video)  ()

Rusijos Federacija jau seniai kariauja hibridinį karą su NATO šalimis, todėl daugelis šnipinėjimo skandalų tapo įprasta naujiena, sako politologas Jaroslavas Božko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos įsiveržimas į vienos iš NATO šalių, pavyzdžiui, Lenkijos ar Baltijos šalių, teritoriją, siekiant išsiveržti į Kaliningrado sritį, nėra fantastiškas scenarijus, nes niekas netrukdo Rusijai bandyti atakuoti šalį. Apie tai interviu „Focus“ pasakojo politologas Jaroslavas Božko.

Šiose šalyse nėra kasami apkasai ir statomi gynybiniai statiniai, nevykdoma mobilizacija, o Baltijos šalių kariuomenės nėra didelės sudėties, pažymi ekspertas. Todėl bent jau ne masiškai, o demonstratyviai Kremlius gali leistis į tokią avantiūrą.

„Situacijoje, kai vis dažniau kalbama apie Kinijos ir JAV konfrontaciją dėl Taivano, scenarijus, kai Rusijos Federacija yra KLR sąjungininkė panašioje karinėje operacijoje, atrodo gana realus“, – sako Jaroslavas Božko. Tokiu atveju NATO turės išvesti didžiulę dalį savo pajėgų ir ji negalės palaikyti JAV Azijoje.

Net jei tokio scenarijaus tikimybė tėra 10 %, jo nepaisymas tik padidina tikimybės procentą, tvirtina politologas. Be to, Putinas nė kiek nepasikeitė ir nebijo konfrontacijos su NATO, nors iki galo dėl to dar nėra apsisprendęs.

 

Eksperto teigimu, Rusijos Federacija jau ilgą laiką kariauja hibridinį karą su NATO šalimis, todėl daugelis šnipinėjimo skandalų tapo įprasta žinia Vakarų spaudoje. Tai ir yra hibridinio karo prasmė, nes tokios naujienos sklinda pro piliečių ausis ir nesukelia tokio mobilizacijos efekto, kuris galėtų atsirasti plataus masto invazijos metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()