[ŽT] Neįtikėtina! Ukraina iš karto nukalė tris Rusijos naikintuvus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2023-12-24 16:38
Nu ir kas is to, jei karas jau atrodo kas pralaimimas
SPeed_FANat1c 2023-12-24 16:38
Kad*
punktyras 2023-12-24 17:36
Kas yra pralaimėjimas ir kas yra laimėjimas? Ukrainai ir RF atitinkamai. RF jau pralaimėjo, pradėjusi šį karą. Kokia bebūtų baigtis, tai bus mažesnis ar didesnis Ukrainos laimėjimas.
SPeed_FANat1c 2023-12-25 14:52
na dazniausiai turbut turima galvoj kad ruzkiu isvarymas. Bet cia dar tebutu laikinas laimejimas. Tikras laimejimas butu rusijos sunaikinimas, bent jau rezimo. Aiksu prarastu gyvybiu nesugrazinsi, tai net ir sunaikines ruzkius realiai esi pralaimejes, bet cia jau manau daug kas butu patenktinti - ruzkiu rezimo nuvertimas, ir suzkiai atstato ukraina i buvusi lygi pries kara.
Benediktas 2023-12-25 14:56
Didžiausas laimėjimas - kremliaus režimo žlugimas, nes po tokio įvykio, labai daug dalykų įvyktų savaime, kaip šalutinis efektas - tos pačios sienos. Troliai susirastų normalius darbus. Neabejotinai, po kremliaus žlugimo, žlugtų labai daug ir kitų režimų pasaulyje. Kad rusai pasikeitė man būtų ženklas, jei patys rusai sudegintų Lenino palaikus ir išbarstytų Arkties vandenyne ir panaikintų mauzoliejų, bei nugriautų Kremliu ir jo vietoje pastatytų naujus pastatus. Maža tikimybė, bet tai būtų stiprus ženklas.
SPeed_FANat1c 2023-12-26 07:52
tai pastato griaut nereik, pats pastatas pavojaus nekelia. Zmones reik uzdaryt kurie pavoju kelia. Kaip ir tie maskvos namai vilniuje, nereik griaut, kazkam kitam panaudot manau protingiau butu.
Benediktas 2023-12-26 10:00
Tu pakeisi kitam ir tau nieko, o kažkam tai išliks stabu ir simboliu. Tas pats ir Lietuvoje su Maskvos namais, viešbučiais Respublika, Britanika bei visomis sovietinėmis skulptūromis.
SPeed_FANat1c 2023-12-27 04:31
Britanika , Respublika yra sovietiniai dalykai?
Benediktas 2023-12-27 07:51
Taip. Viešbutis „Britanika“ pradėtas statyti 1986 metais. Viešbutis "Respublika" buvo pradėtas statyti 1988 metais Lenkijos kompanijos "Budimex". Tai projektuot bus pradeti dar kokie minus 5 metai. Ju ir aukštingumas turbūt blogas ir išplanavimas bei energetinis planavimas taip pat neatitinga šiuolaikinių normų. Tokius pastatus pritaikyti turbūt taugiau kainuoja nei nugriaut ir naują pastatyt - ir tai - išplanavimo nebepakeisi.
immortallt 2023-12-27 10:33
Maskvos namų Vilniuje nelygink. Pastatas neatitinka krūvos reikalavimų, kuriuos atitikti brangiau, nei iš naujo pastatyti. Maskoliai nužudė savo auksinius kiaušinius dėjusią vištą ~15 metų anksčiau, nei būtų pati nustipusi. Sunaikino ir tas mažas vietinės ekonomikos apimtis, kurią buvo sukūrę. Taip kad tai jau pataps "failed state". O žlugti maskoliams iki galo, pradžioje dar tikėjau tokiu scenarijumi, dabar kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad net jei putleris kanopas užvers, niekas nepasikeis. Ateis kitas į jo vietą, nes maskoliams reikia tokio vaduko. Tik kad nesant didelių pinigų iį naftos ir dujų eksporto, nelabai ką galėsi ir nuveikti.
SPeed_FANat1c 2023-12-28 03:40
nu idomiai, nes britanica skamba visai ne sovietiskai. Respublika, nu jei lenku statytas tai ne rusu, o ir siaip koks respublia koks ten simbolis. Tada ir tv bokstas simbolis ir dauguma namu.
Benediktas 2023-12-28 08:17
Ne pavadinimuose esmė ir kas state, o architektūroje, nėra estetikos. Sovietinius blokinius namus, gal lietuviai pagrinde state - bet esmes tai nekeicia - tokie namai visoje sovietų sajungoje. Taip blokiniai namai - didžiausas sovietu sajungos paveldas ir simbolis. Nes ju niesvesi į Gruto parką - jų daug ir neišpirksi ir nenugriausi, nes finansine prasme jie bendrai - daug kainuoja. Tv bokstas - bent jau grazus statinys ir jis tapo laisves simboliu. Be to pastatas yra ne tik naudingas plotas, bet ir kurinys, kuris turi graziai integruotis i aplinką, ją papuošti, o ne gadinti savo buvimu.
SPeed_FANat1c 2023-12-28 13:43
kam ten kokia architektura, pirmiasia kad aspkritai butu kur patogiai gyvent ziurekim. Kai jau isspresim apgyvendinimo problema, tada galima bus galvot apie grazia architektura. O dabar svarbu yra dezute, joje galima gyvent ir gerai. O norint ir tuos sovietiniu renovuoja, atrodo kaip nauji. Ir siaip dar jie turbut ir tvirtesni nei tie nauji, nes tada medziagu tiek negailejo sako. Pasiziurim kare ukrainoj tie sovietiniai - gauna raketas bet nesubyra. Ismusa kokia siena ir tiek. Idomu kaip tie nauji pries raketas laikos.
Benediktas 2023-12-28 16:29
Tai tokią logiką galima tada taikyti ir kitkam. Kam važinėti gražiomis mašinomis - svarbu važiuoja ir gana. Senas žigulys - ideali mašina. Kam pirkti rūbus, kurie patinka - uždengia kūną nuo šalčio ir gerai. Kam valgyti skanų maistą, kam naudoti druską ir prieskonius - išvirei bulvę suvalgei ir gana. Piešimas, menas, muzika, literatūra - išvis nereikalingi išgyvenimui. Kam kvepalai? Kam šypsotis, žaisti, turėti hobių - išgyvenimui tai nereikalinga.
SPeed_FANat1c 2023-12-29 06:47
zilgulis palyginus su arkliu - ideali. Na druska, tai ner toks brangus, turbut ir ubagai gali sau leist. Bet jei reiktu rinktis kai yra maisto trukumas - ar maistas be druskos bet jo daugiau ar maistas su druska bet maziau, tai jo, galima rinktisi ir be druskos, nes kai noresi valgyt sueis. Kvepalu mano mama ir nenaudoja. Sypsotis, nu klausimas ar nereikalinga isgyvenimu.
Benediktas 2023-12-29 08:58
Britanikos, Maskvos namų vietoje - visada atsiras žmonių, kurie turės pinigų, kad įsigyti būstą geroje vietoje ir gražiame naujame pastate, vietoje nugraiutų - ne problema. O pigesnius butus-ofisus stato pigesnėje žemėje - toliau nuo centro. Tai lemia finansų pasiskirstymas, plius aplinkiniams gražiau, kai centre yra gražūs pastatai, o ne monstrai.
kukulis4 2023-12-29 10:05
Yra toks architekturinis stilius 'Brutualism/brutualist', (daug betono, monolito, mazai langu, astrus kampai, sunkios strukturos), ir labai netgi nemazai sovietines architekturos palikimo (greiciausiai netycia) pataiko butent i sita stiliu. Nesakau, kad sovietines xrusciovkes - grazu, bet sitas stilius savotiskai zavi. Ir pvz Kauno 'Britanika' man, kaip pastatas, jeigu visgi butu pastatas, ir nesigilinant i jo istorija - butu gan patrauklus.
Benediktas 2023-12-29 10:48
Visada atsiras zmoniu, kuriem kazkas gražu, kas kitam negrazu. Man aišku yra sunku suprasti, kas gražaus yra chrusciovkese, kai yra su kuo palyginti. Ten apart apart minimaliu poreikiu patenkinimo zmogui - nera, kokybe pastatymo prasta, siuliu tarpai nevienodi, sienos nelygios, vonios, virtuves mazos, kambariia mazi, laiptines siauros ir nuzulintos, ventiliacijos - praktiškai nėra. Taip Chrusciovo laikais - tai buvo geriausia, kas galejo buti. Bet tie laikai jau seniai praejo. Senas zigulys irgi kazkda buvo tobulumo virsune. Tai nereiskia kad dabar tuos namus reikia saugoti ar tuos zigulius. Nauji dalykai tiek labiau atsisvelgia i zmogu, tiek estetiskai gražesni.
SPeed_FANat1c 2024-01-04 12:46
tai manau yra didelis ju privalumas, kad labiau apsaugo nuo raketu.
SPeed_FANat1c 2024-01-04 12:47
kol jie tarnauja zmogui neturinciam pinigu naujam isigyt ir remontas nekainuoja brangiau nei nauja pastatyt, tol juos reik saugoti. Negi geriau remti is valstybes pinigu benamius ar kad zmones gatvej gyventu negu kad ir prastuose namuose?