„Atskleidė jau patvirtintus planus.“ Kuri valstybė Putino sąraše sekanti  ()

Rusijos diktatorius ne itin slepia savo ketinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visoms buvusioms sovietinėms respublikoms gresia tas pats pavojus – pavojus būti okupuotoms ir aneksuotoms. O Rusijos karas prieš Ukrainą yra tik pirmasis didelio plano sunaikinti buvusių sovietinių respublikų valstybingumą etapas.

Tokią nuomonę išsakė ukrainiečių žurnalistas Vitalijus Portnikovas.

Visų buvusių sovietinių respublikų aneksijos idėja yra Rusijos politinės vadovybės sumanymas, kuris nėra pernelyg slepiamas. Zacharas Prilepinas tiesiog pasakė, ką jie galvoja Kremliaus kabinetuose, išleido jau patvirtintus planus. Kaip tik Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Sergejus Naryškinas per įsimintiną Rusijos saugumo tarybos posėdį invazijos į Ukrainą išvakarėse, kuriame buvo svarstomas vadinamųjų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų nepriklausomybės klausimas, pareiškė, kad pritaria jų prijungimui prie Rusijos, taip ir posėdžiui pirmininkavusiam V. Putinui teko sustabdyti S. Naryškiną ir pabrėžti, kad aneksijos klausimas nesvarstomas – svarstomas nepriklausomybės pripažinimo klausimas.... O po kelių mėnesių Rusijos Federacija aneksavo Donbasą.... Kai kalbame apie vadinamosios istorinės Rusijos atkūrimą 1991 m. Sovietų Sąjungos sudėtyje, šioje buvusioje Sovietų Sąjungoje buvo ne tik Ukraina ir Baltarusija – buvo ir Kazachstanas bei Uzbekistanas“, - pažymėjo ekspertas.

„Todėl visoms buvusioms sovietinėms respublikoms gresia tas pats pavojus – pavojus būti okupuotoms ir aneksuotoms. O Rusijos karas prieš Ukrainą yra tik pirmasis etapas įgyvendinant didelį planą sunaikinti buvusių sovietinių respublikų valstybingumą. Arba, jei kalbėtume čekistų kalba, ištaisyti vadinamąją 1991 m. klaidą, t. y. sunaikinti Sovietų Sąjungą ir paskelbti buvusių sovietinių respublikų suverenitetą. Nėra abejonių, kad Maskva tariasi, kaip sunaikinti kaimyninių šalių valstybingumą ir grįžti prie sąjunginės valstybės modelio“, - pridūrė Portnikovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(110)
(-90)

Komentarai ()