[ŽT] Tai jau pasijautė. Pagalbos trūkumas skaudžiai kirto Ukrainai  ()

Ukrainos kariams fronte dėl JAV teikiamos karinės pagalbos sumažėjimo jau senka amunicija, todėl jie priversti nutraukti puolimo operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Washington Post“ praneša, kad 128-osios kalnų šturmo brigados, kovojančios Zaporižios srityje, karys jiems sakė, kad Ukrainos artileristai kiekvienam taikiniui skiria sviedinių limitą.

„Vaikinai pavargę, labai pavargę. Vis dar motyvuoti - daugelis supranta, kad neturi kito pasirinkimo. Tačiau vien motyvacija karo laimėti nepavyks. Turite turėti kažkokį skaitinį pranašumą, bet su ginklais ir ginklų sistemomis yra blogiau ir blogiau. Kiek laiko mes galime ištverti? Sunku pasakyti, bet neilgai. Visi tai supranta“, – sakė karys.

Ukrainos artileristas Artiomas sakė, kad dabar jo ginklas per dieną į priešo pozicijas paleidžia 10–20 sviedinių, o anksčiau iššaudavo iki 90. „Ką galima padaryti su 10 sviedinių per dieną? To vos pakanka, kad atsakytume į jų pažangą, mes net nekalbame apie jų pozicijų puolimą“, – aiškina kovotojas.

 

Be to, Ukrainos kariai teigia, kad rusai neturi problemų su artilerijos amunicija. O jie turi, nes JAV parama sumažėjo dėl vidinės politikos ir Izraelio operacijos Gazos Ruože.

(12)
(7)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: