[ŽT] Oficialu. Rusai prisipažino panaudoję ypatingai draudžiamą ginklą  ()

810-oji atskiroji Rusijos Juodosios jūros laivyno brigada patvirtino, kad naudoja cheminį ginklą prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, nors tai pažeidžia Cheminio ginklo konvenciją, kurios šalis yra Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų institutas (ISW) skelbia, kad gruodžio 22 d. Rusijos 810-oji atskiroji jūrų pėstininkų brigada savo kanale „Telegram“ paskelbė didelį įrašą, kuriame papasakojo apie „radikalius taktikos pokyčius“, kuriuos naudoja prieš Ukrainos kariuomenę Krynkuose, rytiniame Chersono srities krante.

Rusai giriasi, kad Krynkuose ant Ukrainos gynėjų pozicijų mėto K-51 granatas. Brigada paskelbė ir filmuotą medžiagą, kurioje, kaip teigiama, matomas K-51 kritimas ant Ukrainos pozicijos.

Aerozolinės granatos K-51 yra užpildytos dirginančiomis dujomis CS (2-chlorbenzmalononitrilu). Ašarinėmis dujomis, naudojamomis riaušėms malšinti“, – paaiškinama ISW pranešime. Tai, kas galima policijai, nebūtinai galima kare. Ašarinių dujų naudojimas karyboje nėra galimas. Tai - cheminis ginklas, net jei ir ne masinio naikinimo ginklas.

(11)
(66)
(-55)

Komentarai ()