Ne dažai, o visiškai kitokia medžiaga. Atskleista juodųjų „Shahed“ paslaptis (Foto)  (1)

Pasak tyrėjo Serhijaus „Flash“, Rusijoje Irano dronai buvo labai modifikuoti, todėl jie tapo lengvi, stiprūs ir juodi, o kartu padidintas sprogmenų svoris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodieji „Shahed“ tipo dronai-kamikadzės, su kuriais Rusijos armija pastaruoju metu atakavo Ukrainą, tikriausiai yra pagaminti iš anglies pluošto medžiagų. Apie tai savo „Facebook“ paskyroje papasakojo Ukrainos elektroninio karo ekspertas Serhijus Beskrestnovas („Flash“), tyrinėjęs numušto drono nuolaužas.

Anot jo, šio dronų gamyboje buvo panaudotos visai kitokio tipo medžiagos nei Irane gaminamuose „Shahed“ dronuose. Negana to, juodą gaminio spalvą suteikė ne dažai, kaip buvo manoma anksčiau, o speciali medžiaga, iš kurios jis buvo pagamintas.

Viršuje ir apačioje rastas 1 mm storio juodas sluoksnis, o viduje – 4 mm storio lengvas užpildas. Paaiškėjo, kad jis panašus į labai tankų putų polistirolą. O juodi sluoksniai, pasak Flash‘o, priminė kažką panašaus į stiklo pluoštą, impregnuotą epoksidine derva. Visa tai daro drono dizainą ir lengvą, ir tvirtą.

 

„Nustebau, kad šioje medžiagoje tam tikra forma yra metalo. Mano metalo detektorius į tai nežymiai reaguoja. Tikriausiai juodoji medžiaga yra anglies pluoštas“, – rašė ekspertas.

 

 

Atsakydamas į klausimą, kodėl rusams reikėjo modernizuoti bepiločius orlaivius, Serhijus Beskrestnovas mano, kad rusai siekia padidinti sprogmenų masę. Taigi, rusai palengvino pagrindinę medžiagą neketindami padaryti „Shahed“ „nematomu“ oro gynybos pajėgoms, kaip buvo numatyta anksčiau.

Taip pat ekspertas mano, kad medžiagą „juodajam šahedui“ rusai kūrė ne patys, o įsigijo jau paruoštą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(21)
(-17)

Komentarai (1)