Kyjive pradėjo dygti blokpostai. Gyventojams panika (Video)  ()

Kyjive vėl atsirado kelių užtvaros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinių tinklų vartotojai praneša, kad gruodžio 26 dieną skirtingose ​​miesto vietose kariškiai blokuoja važiuojamąsias kelio dalis ir jau stabdo vairuotojus tikrinti dokumentus.

Kas iš tikrųjų vyksta sostinės keliuose, kodėl tai taip sujaudino Kyjivo žmones ir ką sako miesto valdžia, pasakojo žurnalistas Artemas Ziabkinas.

Štai vaizdo įrašas, kuris vienas iš pirmųjų paplito internete. Jame pavaizduota viena iš sankryžų Kyjivo Podolsko rajone. Kaip matote, kariškiai ir policija įrengė savotišką patikros punktą ir selektyviai tikrina automobilius.

Tokių kontrolės punktų visame mieste jau yra daug.

Pirmoji tokią saugumiečių veiklą ėmė aiškintis Vidaus reikalų ministerija: esą sostinėje vykdo specialiąsias priemones, o vairuotojus tikrina pagal klasiką – ar jie veža draudžiamus krovinius.

Ar išdalinami šaukimai „naujuose“ kontrolės punktuose?

Kaip jūs suprantate, jei žmogus kažko nežino, tada jis pradeda tai sugalvoti. Dėl to socialiniuose tinkluose kilo panika, neva „naujuose“ postuose masiškai įteikiami kvietimai į karių registracijos ir įdarbinimo tarnybas.

Laimei, Kyjivo miesto karinė administracija sureagavo į šią informacijos bangą.

„Saugūs pratimai. Karo sąlygomis Kyjivo ir jo gyventojų apsauga ir saugumas yra nepaprastai svarbi užduotis. O jos vykdymui reikalaujama nuolatinio visų sostinės gynybą užtikrinančių struktūrų įgūdžių, sąveikos ir kovinio efektyvumo didinimo. Todėl Kyjivo miesto Gynybos pajėgų ir priemonių grupė, bendradarbiaudama su miesto karine administracija, patrulių ir nacionalinės policijos bei kitais struktūriniais padaliniais, gruodžio 25–28 dienomis vykdys mokymus įvairiose sostinės vietovėse!“, - sakoma miesto administracijos pranešime.

Jame  teigiama, kad šios priemonės visiškai nesusijusios su mobilizacija, tačiau pagrįstai primena, kad Ukraina vis dar kariauja, o priešas niekur nedingo. Taigi sostinė turi įvairių būdų pasiruošti „galimam“ Rusijos puolimui. Vienas iš jų – Kyjivo saugumo pajėgų mokymas patikros punktuose.

 

„Šios pratybos apima laikinų kelių užtvarų išdėstymą, ribojamųjų ženklų įrengimą, inžinerinių užtvarų elementus. Pagal sąlygas vykdoma transporto priemonių, dokumentų, patikros punkto apsaugos elementų apžiūra, tam tikri parodomieji, paieškos ir kontrsabotažiniai veiksmai. Mokymų uždavinys – tobulinti valdymo sistemą, organizavimą, efektyvią sąveiką visuomenės saugumui užtikrinti (pablogėjus situacijai) ir tam tikras civilių gyventojų apsaugos priemones“, – pranešė administracija.

Kariuomenė jau irgi reaguoja į bauginančius Kijevą žmones. Prašoma jų nesijaudinti, o svarbiausia – neskleisti panikos tarp kitų.

Jie stovi ten ne savo iniciatyva - vidury važiuojamosios dalies per šaltį ir vėją, bet vis tiek modeliuoja avarines situacijas, kad iškilus realiai grėsmei galėtų kuo greičiau įrengti tokį postą.

@kievskiy_3 #stitch с @Dmitriy #київ #блокпости #блокпосткиїв ♬ оригинальный звук - 🎀Кᴩᴀᴄиʙыᴇ ɸᴏны🎀

 

Tačiau informacijos bangos apie naują mobilizaciją, nesusipratimų ir naujų skandalų fone išsisukti bus itin sunku. Ar girdėjote apie įstatymo projektą su pasiūlymais dėl mobilizacijos? Taigi, kaip praneša „Ukrainskaja Pravda“ šaltiniai, partijos „Liaudies tarnas“ deputatams buvo patarta vengti komentarų apie mobilizaciją.

 

Aukščiausiosios Rados Gynybos komiteto sekretorius Romanas Kostenka paaiškino, kodėl Ukrainai reikia 450–500 tūkstančių naujų mobilizuotų žmonių, apie kuriuos pirmasis kalbėjo prezidentas V. Zelenskis.

Žmonės manė, kad greitai Ukraina laimės, todėl nusprendė, kad gali ramiai gyventi, nesiruošti mobilizacijai, kad viską darys tie vaikinai, kurie jau buvo fronte. O dabar kalbos apie papildomus 450-500 tūkstančių mobilizuotųjų tapo visiems šaltu dušu.

Turėtų būti gana stipriai pakeistos mobilizacijos taisyklės, taip pat yra naujienų apie atsakomybę už vengimą. Už tai Vyriausybė siūlo skirti dideles baudas. Ministrų kabinetas siūlo didinti baudas už karinius nusižengimus.

Beje, įstatymo projektą dėl mobilizacijos liaudies deputatai pradės svarstyti sausio 10 d.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(8)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: