Mirtina dvikova. Ukrainietis pats numušė penkis dronus  ()

Per kelias dienas vienas Ukrainos karys automatiniu šautuvu numušė keturis rusiškus savižudžius dronus ir vieną „Mavic“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 79-osios atskiros Tavrijos šturmo brigados desantininkai Donecko srityje toliau sulaiko priešą. Jaunesnysis seržantas Dmytro A. yra vienas iš sumanių karių, pasižymėjusių sunkiose gynybinėse kautynėse. Gindamas pozicijas, jis numušė keturis savižudžius FPV dronus ir vieną „Mavic“ droną“, – pranešė brigada.

Pažymima, kad viskas prasidėjo, kai priešas pradėjo dronais pulti Ukrainos gynėjų pozicijas iš Mykolaivo pusės. FPV tipo dronas trenkiasi į Ukrainos gynėjus, juos žudo, naikina gynybines pozicijas. Dmytro nustatė dronų skrydžio maršrutą, paruošė ginklus ir pradėjo laukti, kol pasirodys toks pavojingas paukštis. Išgirdęs artėjančio drono garsą, Dmytro pasilipo aukščiau, kad atkreiptų į save dėmesį, ir tada numušė droną dviem automatinio šautuvo šūviais. Iš esmės, tai buvo dvikova, kurioje rizikavo tik vienas jos dalyvis. Dmytro sutinka, kad pasirinko pavojingą taktiką, tačiau sako viską apskaičiavęs.

„Aiškiai supratau visas rizikas, susijusias su šia dvikova. Juk jei nepataikyčiau, neturėčiau jokių šansų išgyventi. Tačiau pasitikėjau savimi, nes visada gerai šaudydavau“, – aiškina jis.

Anot jo, siekdamas padidinti savo šansus, jis šaudė automatinių šautuvu su optiniu taikikliu.

 

Po pirmosios sėkmingos drono medžioklės buvo dar trys – Dmytro numušė ir paskui pirmąjį atskridusius dronus. Tada virš ukrainiečių pozicijų pasirodė dronas „Mavic“, kuris irgi buvo numuštas.

„Aš neverčiu savo karių imtis tokių veiksmų, nes tokie veiksmai yra labai pavojingi – su dronais-kamikadzėmis galima kovoti elektroninės karybos sistemų pagalba. Tačiau galiu pastebėti kario meistriškumą - susiklosčiusioje situacijoje jis pasielgė drąsiai ir ryžtingai, kaip ir pridera desantininkui“, – Dmytro veiksmus komentavo jo vadas.

(139)
(3)
(136)

Komentarai ()

Susijusios žymos: