Katastrofiškas mėnuo Rusijai. Skelbiama apie „itin karštus nuostolius“  ()

Gruodis buvo karštas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko „Telegram“ kanale teigia, kad gruodis buvo itin nuostolingas Rusijos aviacijai.

Gruodžio 25-osios naktį Rusijos okupantai (kaip būdinga amoraliam maniakiško mąstymo mėšlui) Ukrainos teritorijoje dislokavo dronus-kamikadzes „Shahed-136“ ir vykdė raketų smūgius per taktinę aviaciją.

Rusų okupantai panaudojo 31 droną-kamikadzę, iš kurių 28 buvo numušti.

„Shahed-136“ okupantai paleido apie 18 val., per visą puolimą iš viso panaudoję 6 grupes. Ataka truko daugiau nei 6 valandas, o dronų įveiktas atstumas buvo apie 900 km.

Pastebėtina, kad paskutinę paleistą 6-ąją „grupę“ sudarė 1 dronas.

Taktinė aviacija naudojo raketas Kh-59 ir priešradarines raketas Kh-31P. Raketos buvo numuštos, taip pat buvo numuštas Rusijos naikintuvas Su-30SM. Be to, buvo patvirtintas dar vieno fronto linijos bombonešio Su-34 sunaikinimas.

 

Gruodis tampa itin karštu Rusijos aviacijos nuostolių mėnesiu.

Priminsiu, kad gruodžio 5 dieną buvo sunaikintas Su-24M. Gruodžio 17-osios naktį Morozovsko aerodrome buvo surengtas reidas, kurio metu buvo apgadinti mažiausiai 2 fronto linijos bombonešiai Su-34. Gruodžio 22 dieną buvo sunaikinti trys Su-34, o gruodžio 24-25 dienomis dar 1 Su-34 ir Su-30SM.

Ir čia neatsižvelgiama į tai, kad rusai gruodžio 17 dieną numušė savo pačių atakos lėktuvą Su-25.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: